Öppnar för nytt spelsystem: "Finns många möjligheter"

ANNONS
|

IFK Göteborg har experimenterat med spelsystemet under försäsongen. Tränare Jörgen Lennartsson har varit tydlig med att laget ska vara anpassningsbart och att det beroende på vilka förutsättningar som finns inför varje match kan skiftas om när det gäller hur laget formeras på plan.

I fjol var det grunduppställningen inte sällan4-4-2, men under inledningen av årets säsong har Lennartsson ställt upp sitt lag utifrån ett 4-4-1-1 eller 4-2-3-1. Till mötet med AFC Eskilstuna är dock förutsättningarna annorlunda än de två tidigare allsvenska matcherna mot Malmö FF och IK Sirius.

Ordinarie vänsterbacken Scott Jamieson dras med en skada i baksida lår och kommer inte spela kvällens möte. Något Blåvitt-tränaren bekräftade i samband med gårdagens träning på Gamla Ullevis gräsmatta.

ANNONS

– Han spelar inte. Men han kan förhoppningsvis vara aktuell till nästa match mot Östersund.

Och vem det blir som ersätter Jamieson var Lennartsson förtegen om.

– Jag kan inte ge er någonting. Det får du se när matchen startar, säger han och ler stort.

"Finns många olika alternativ"

Under detavslutande tvålagsspelet på söndagensträningtog Edvin Dahlkvist hand om vänsterbackspositionen i det ena laget. I det andra laget var det Martin Smedberg-Dalence som agerade vänsterback. Och en inte alltför vågad gissning är att det blir 32-åringen som kliver in och ersätter Jamieson - men det var inget Lennartsson ville bekräfta. I stället öppnade han för att laget skulle kunna formeras utan en renodlad vänsterback.

– Du får se när matchen börjar vem som spelar vänsterback. Om vi nu kommer ha någon vänsterback...

På frågan om han kan tänka sig att spela utan vänsterback svarar han kort:

– Det kan vi göra. Det finns alla möjligheter.

Det låter som att det är ett alternativ att spela med tre innerbackar?

– Det finns många olika alternativ, säger han och ler.

Om det är en dimridå eller inte från Blåvitt-tränaren återstår att se. Matchen spelas i kväll på Gamla Ullevi med avspark 17.30.

ANNONS