Önskelistan inför nästa säsong – här är spelarna Öis jagar

Efter det säkrade kontraktet i superettan så siktar Öis betydligt högre än kval nästa säsong. Nu kan GP avslöja stora delar av klubbens önskelista. – Vi har en lista på spelare vi söker men det är inget vi kommenterar i media, säger ordföranden Joacim Nordh.

ANNONS
|

Efter att Mohammed Said och Hakeem Araba skjutit Öis kvar i superettan 2018 gick spelarna ut och firade på stan. Något som blev lite av sista kvällen med gänget då laget nu splittras.

– Det är en väldig raljans nuförtiden. Man får ta chansen och njuta av framgångarna för det är ju det här gänget här och nu som har gjort det och då måste man ta chansen, säger Sören Börjesson.

För Öis blev det en lång och tuff säsong. En säsong som dock slutade med en seger och nytt kontrakt i superettan. Något som var livsviktigt för klubben och deras fortsatta satsning.

ANNONS

– Det har varit en halvbökig säsong med tränarbyten och sådär, men när det behövdes som mest plockade killarna fram det. All respekt för Mjällby. Jag tycker de gör det jättebra. Men sedan är det ju så att det föds hjältar i den här typen av matcher. I den här var det Mohamed Said. Och jag unnar även Hakeem Araba att göra det sista. Alla stjärnor slår rätt. Jag är så glad och så tacksam, säger ordföranden Joacim Nordh och fortsätter.

– Jag har aldrig varit med om något liknande sportsligt. Jag minns när vi gick upp till superettan med Qviding, det var euforiskt, men det här är annorlunda. Det har varit ett helt annat tryck på föreningen och på mig som ordförande. Det kände jag ju självklart. Och att börja om i division 1 har jag inte haft en tanke på, och ingen plan för det heller. Vi hade ett extrainsatt styrelsemöte inplanerat på måndag, om vi skulle åka ur, men det slipper vi nu. Det känns jätteskönt.

Nye tränaren, Thomas Askebrand, presenteras för spelarna under söndagen kommer få en till stora delar helt ny trupp till nästa säsong. Enligt uppgifter till GP är det klart att Martin Mutumba, William Atashkadeh, Sebastian Carlsén och Johan Hammar lämnar klubben. För flera andra nyckelspelare som Andreas Östling och Hakeem Araba är framtiden oviss fortfarande.

ANNONS

– Nu är det ett jobb som ska göras. Vi har en lista på nya spelare som vi söker efter men det är inget vi kommenterar i media, säger ordföranden Joacim Nordh.

GP kan nu avslöja stora delar av den önskelista som klubben har till nästa säsong. Överst på den finns tidigare Öis-lagkaptenen Jakob Lindström som haft en minst sagt tung säsong i Häcken. Förutom Lindström så jagar klubben även Sebastian Ohlsson från Degerfors, Emil Wahlström från Häcken samt Mohammed Abubakari som även rivalen Gais är ute efter.

Öis ska även vara intresserat av Mjällbys mittbackspar, Axel Norén och Mohammed Mbye. Öis ska även jaga en ny förste anfallare som ska leverera mellan 10-15 mål.

ANNONS