Ombytta roller för Hysén och Boman

ANNONS
|

IFK-tränaren motiverar beslutet att börja med Hysén på planen mot Sirius:

– Boman var lite krasslig i början av veckan. ”Tobbe” har däremot varit energirik, taggad och hungrig på träningarna. Och det ska löna sig att göra bra träningar i IFK Göteborg.

Mikael Boman håller inte riktigt med.

– Det där får stå för Jörgen. Det är klart att det är bra med konkurrens, men jag ljuger om jag säger att jag är nöjd med att sitta på bänken. Alla vill ju spela.

Tobias Hysén är sprudlande efter att ha fått starta mot Sirius – och dessutom ha varit planens bästa spelare.

ANNONS

– Det finns en bra konkurrenssituation och det är bara stimulerande. Vi ska hjälpa varandra. Förra matchen startade Boman och blev målskytt. Nu fick jag börja, och jag gjorde ju inte mål men var med och bidrog – och sedan fick Boman komma in och göra mål igen.

Tobias Hysén rev upp Sirius försvar, var lika snabb och klok som i fornstora dagar. Han fick en assist – till första målet – men de andra gångerna han spelade fram sina lagkamrater så brändes chanserna.

– Tre assists, kanske jag borde ha haft i dag. Eller, säg två. Idag hade vi pratat om att spela mer med omställningar och då kanske jag passar lite bättre än Boman, säger han.

Jörgen Lennartsson talar om parallella formationer, om 4–4–2 och 4–2– 3–1. Om hur han vill kunna starta matcher olika beroende på motstånd, och hur han vill kunna ändra under själva matcherna.

– Vi har bara tre anfallare i truppen och därför måste vi kunna ha en 4– 2–3–1-uppställning. I en sådan får vi ju en väldigt spännande triangel med Albaek, Diskerud och Rieks. Men vi måste kunna växla också.

Det gjorde IFK Göteborg mot Sirius.

När Hysén och Henrik Björdal gick ut i 75:e minuten och ersattes av Mikael Boman och Elias Omarsson gick IFK ner på en mer klassisk 4-4-2-uppställning.

ANNONS

– Boman har vissa bra saker. ”Tobbe” har vissa bra saker. Elias har vissa bra saker. Det är tre kloka och bra spelare, och jag vill kunna variera hur jag använder dem, säger Lennartsson.

ANNONS