Omarsson hyllar norska tillskotten: "Kommer göra oss bättre"

Tuffare konkurrens, men ett bättre lag. Isländske landslagsmannen Elias Omarsson välkomnar de norsk-amerikanska tillskotten i IFK Göteborg. – De kommer göra laget bättre, menar han.

ANNONS
|

Mot IFK Norrköping tar Elias Omarsson, som värvades in från norska Vålerenga förra säsongen, klivet ut på högermittfältet, samtidigt som högermittfältaren Martin Smedberg-Dalence blir högerback – och Mikael Boman ensam toppanfallare.

– Så länge jag spelar har det ingen betydelse var. Högermittfältare har jag spelat förut, jag vet hur jag skall uppträda, det blir en del springande. En annan typ av löpningar än vad anfallare brukar ta. Så för mig är det okej, är det okej, säger den hårfagre fotbollsspelaren efter fredagens träning i solskenet på Ullevi.

I tisdags anlände Henrik Björdal från Brighton & Hove Albion till IFK Göteborg. Han konkurrerar på samma positioner som Elias Omarsson.

ANNONS

– Henrik har jag spelat mot tidigare när han var i Ålesund. Han var bra i den matchen, så jag vet att han är en bra spelare, säger det isländska yrvädret.

Den tidigare New York City-spelaren Mix Diskerud tränade på fredagen med Blåvitt för andra gången på två dagar och förväntas inom kort presenteras som ny spelare.

– Han har varit riktigt bra på träning. Bra med bollen, kan hålla i bollen och passa den bra. De ser riktigt bra ut för laget, berömmer Elias Omarsson.

Tror du att de (Björdal och Diskerud) kan göra laget bättre?

– Ja, det tror jag absolut. De är båda bra spelare. De kan bidra med något nytt till laget. Det är alltid bra att få in nya spelare som kommer med nya saker.

Kvartsfinalen mot IFK Norrköping startar 18.30 på lördagskvällen. Det råder inget tvivel om vad Elias Omarsson tänker om den matchen.

– Vi fokuserar bara på att vinna. Det är det enda som betyder något.

ANNONS