Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Integration

Integration
Debatt
2018-06-22

Mångfald – ett måste för stadens överlevnad

DEBATT Debatten om integration och mångfald har gått het i Göteborg de senaste åren. Men mångfald är inget hot. Den är istället en säker generator för städernas välstånd. Därför har arkitekter och kommuner framöver en viktig uppgift att redan i stadsplaneringen arbeta för att bygga bort segregation och i stället skapa förutsättningar för öppenhet och mångfald i våra städer, skriver Alexandra Hagen, White arkitekter.
Debatt
2017-08-27

Fler jobb och bostäder i all ära – men hur ska det gå till?

DEBATT Det är en smula överväldigande att ta del av Göteborgspolitikernas självsäkra deklarationer kring stadens framtid och insatser mot segregationen. Lösningarna tycks vara så enkla; fler jobb, fler bostäder och poliser, ökat engagemang i skolan, föreningslivet och bostadsområdet. Decenniegamla problem i ny tappning möts med gårdagens retorik. Frågan om hur politikernas önskelista ska förverkligas förblir till stora delar obesvarad, skriver Lars Åberg, journalist och författare.
Debatt
2017-06-12

Integration kräver lika villkor

DEBATT Allt tyder på att integrationen av nyanlända bli en av stridsfrågorna i valet 2018. Ännu opublicerad statistik från Tillväxtanalys visar att var tredje företag i Göteborgs kommun startades av personer med utländsk härkomst under 2015. Det här är en bra bit över det svenska genomsnittet. Samtidigt satsas stora resurser på att ge Göteborgs nyanlända en väg till arbete genom praktik i kombinationen med intensivkurs i svenska, skriver Oliver Mohseni, vd Froda.
Debatt
2016-09-25

Stämpla mig inte som flykting för all framtid

DEBATT De attityder och förhållningssätt en flykting möter är avgörande faktorer som även i dag verkar i det dolda, trots att de ofta avgör vilka som släpps in i gemenskapen och vilka som lämnas utanför. Genom att etikettera en människa som flykting riskerar vi inte bara att behandla människor utifrån något de inte är, vi påverkar även deras självkänsla, välmående, inlärnings- och arbetspotential, skriver Saima Glogic.