Öis vill bräcka Gais - både på planen och läktarna

ANNONS
|

På tisdag i nästa vecka är det dags för säsongens andra Göteborgsderby mellan Örgryte IS och Gais. Inget av lagen har någon match innan dess, så derbyladdningen är redan igång.

På tisdagen bjöd de två Superettan-konkurrenterna in till gemensam pressträff på Öisgården, där lagens tränare Marcus Lantz och Benjamin Westman fick chansen att snacka upp derbyt sinsemellan.

Unga framtidstränare

Tränarna har olika bakgrunder som tränare. Medan Westman har klättrat via Gais akademi så kom Lantz nästan direkt från en framgångsrik spelarkarriär, plus ett par assisterande tränarjobb.

Likheten är att båda är inne på sitt första huvudtränaruppdrag, och så den i tränarsammanhanget låga åldern – båda är 40 år.

ANNONS

– Ja, man hoppas och tror att man har en framtid som tränare. Benjamin har varit tränare längre än vad jag har varit, jag har varit tränare i tre och ett halvt år, säger Lantz.

Något annorlunda träningsupplägg

Benjamin Westman säger att träningen inför derbyt läggs upp lite annorlunda jämfört med andra matcher.

– Det gäller att förbereda killarna på olika situationer. Att få in lite närkampssituationer och heta situationer på träning, som man kanske inte alltid lägger in i den alldagliga träningen, säger Westman.

Match i matchen mellan Malmö-kompisar

På pressträffen fanns även Öis mittback Johan Hammar och Gais-anfallaren Dardan Rexhepi på plats. Duellen mellan dem blir en match i matchen, och de känner varandra sedan Malmö FF-tiden.

– Tongångarna nu är lugna, men det kanske inte blir lika lugnt på tisdag, säger Hammar och skrattar.

Rexhepi säger att Hammar är tuff att möta, men tror sig ha ett försprång på kompisen.

– Utan att vara objektiv så brukade jag vinna dusterna på Malmö-träningarna, skämtar han.

Hoppas på storpublik

Med en vecka kvar hade Örgryte i går sålt omkring 4 100 biljetter, och klubben hoppas matcha publiksiffran i vårderbyt. Då var 11 690 åskådare på plats på Gamla Ullevi.

– Det är nu biljettförsäljningen börjar komma igång. Vi hoppas på en bättre siffra än i höstas, säger Pierre Edström.

ANNONS
ANNONS