Öis vill behålla nyckelspelarna: "Diskuterar förlängning"

I förra veckan blev Martin Mutumba klar för Öis. Men några fler nyförvärv ser inte ut att vara på väg in. Däremot jobbar klubben aktivt med att förlänga kontraktet med nyckelspelarna Daniel Paulson, Jakob Lindström och Sebastian Ohlsson, som alla sitter på utgående avtal. – Vi har börjat prata förlängning, säger Öis-styrelsens värvningsansvarige, Karl Corneliusson.

ANNONS
|

Den tidigare AIK-spelaren Martin Mutumba blev nyligen klar för Sällskapet. Efter förra veckans transferbomb kom i går beskedet att Öis väljer att låta två spelare lämna på lån. Mittfältaren Anton Henriksson flyttar tillbaka till sin tidigare klubb, Grebbestad, och anfallaren Oskar Vilgotsson kommer att tillbringa den resterande delen av säsongen i Gunnilse IS.

– Det är två spelare som behöver regelbunden speltid. De utvecklas inte av att sitta på bänken, därför väljer vi att låna ut dem, säger KarlCorneliusson.

Att de två utlåningarna skulle öppna för ytterligare nyförvärv till rödblått i sommar är dock inte sannolikt.

ANNONS

– Nej, bara för att de lämnar så får vi inga luckor i truppen. Vi har tagit in Martin (Mutumba) som är en spelare vi verkligen ville ha in. De här två spelarna som lånas ut är spelare som inte har använts särskilt flitigt av tränaren, det öppnar inte för nyförvärv högre upp i hierarkin.

Han fortsätter:

– Vi tror på den truppen vi har nu och har inte för avsikt att göra några större förändringar.

Mer än halva Öis-truppen har kontrakt som går ut efter den här säsongen. KarlCorneliusson säger att mycket av hans arbete nu handlar om att lösa kontraktsförlängningar med de spelare som klubben vill behålla. Mittfältarna Jakob Lindström, Sebastian Ohlsson och Daniel Paulson, som alla har viktiga roller i Öis-truppen, är några av spelarna vars avtal går ut efter säsongen.

– Vi diskuterar förlängning med alla tre. Vi har en dialog, sedan är det två parter som ska komma överens. Men jag är förhoppningsfull.

Inga spelare är på väg in säger du, någon på gång att lämna?

– Vi har inga bud på någon av våra spelare att ta ställning till. Men jag vet att det finns intresse för några spelare.

ANNONS
ANNONS