Öis oro: Stjärnorna kan missa avgörandet

Förlust med 1-2 i första kvalmatchen. Nu kommer dessutom tunga skadebesked för Öis. William Atashkadeh missar med största sannolikhet avgörandet – och även Johan Elmanders medverkan är i farozonen. – Det är kanske 50/50 att han kan spela, säger Öis läkare Lars Pettersson.

ANNONS
|

Örgrytes superettan-existens hänger på en skör tråd. Efter att ha förlorat det första av två kvalmöten mot Mjällby är det bara seger som räknas när allt ska avgöras på Gamla Ullevi på lördag.Men det är inte bara resultatet, underläge 1-2, som är besvärligt för Örgryte. Under torsdagen kom beskedet att Sällskapets enda målskytt i det första kvalmötet, William Atashkadeh, med största sannolikhet missar returmatchen.

Anfallaren fick problem med höger knäi matchen på Strandvallen.

– Det är en misstänkt ledbandsskada.Vi utreder, men det är osäkert framöver, säger Öis läkareLars Pettersson.

Spel på lördag?

– Nä, i så fall krävs det en remarkabel förbättring.

ANNONS

Kanske är det inte nog med otur där för Öis. Enligt läkaren finns det ocksåen överhängande risk att Johan Elmander missar returen. 36-åringen fick en ordentlig blåtira i samband med Mjällby-drabbningen, och sa själv att han såg dubbelt under delar av matchen, men det är inte det som bekymrar mest.

– Han verkar återhämta sig. Blåögat tar en liten stund innan det går neroch det stör ju koordinationen, men han ser bra och jag har kollat reflexer och så att allting fungerar som det ska.

I stället är det en hamstring-skada som är det stora orosmolnet för Elmander.

– Han har en liten sträckning i baksida lår. Men vi behandlar det.

Hur bedömer du Johans chanser till spel?

– Det kanske är 50/50 att han kan spela. Tiden är kort, men vi behandlar. Och det finns ingen större blödning. Vi följer honom dygn för dygn.

ANNONS