Öis glädjerus: "Har faktiskt gråtit en skvätt"

Örgryte hängde mot repen – men red ut stormen och klarade sig kvar i superettan. Efteråt var det, av förklarliga skäl, starka känslor hos flera spelare och ledare i föreningen. – Jag har faktiskt gråtit en skvätt, säger en lättad Joacim Nordh.

ANNONS
|

Säsongen 2017 har inte varit någon dans på rosor för Örgryte IS. I den avgörande kvalmatchen mot Mjällby såg det länge illa ut för Sällskapet som med 25 minuter kvar behövde laget göra två mål för att rädda matchen tillförlängning. Men till slut kunde Öis, med hjälp av Mohamed Saids två mål och en fullträff av Hakeem Araba i förlängningens näst sista minut, fixa kontraktet.

Efteråt firades det vilt bland spelare, ledare och fans.

– De här 210 minuter i kvalet sammanfattar säsongen ganska bra. Det har varit en jävla berg-och-dal-bana. Vi fick en tuff start på säsongen, med massvis avröda kort, sedan en fantastisk avslutning av våren – men en usel start på hösten. Sedan försökte vi hitta en jämnhet, men det var under mitten av säsongen som vi slarvade bort det här. Oavsett är jag bara så glad för alla supportrar, truppen och alla på kansliet att det här fixade sig till slut, säger lagkapten Johan Hammar som stod för en imponerande insats under upphämtningen.

ANNONS

– Vi trodde på det hela vägen. Vi sa det innan, vi ska fan i mig tro på det till domaren blåser och det gick vägen, fortsätter han.

– Men jag har aldrig varit med om sådant här drama.

"Sjukaste matchen jag har spelat"

Sebastian Carlsén var inne på samma linje.

– Det här är den sjukaste matchen jag har spelat. Den gick verkligen upp och ner, på ett sätt som är helt galet. Det vägde fram och tillbaka och sedan avslutningen. Ja, vad ska man säga? Det är helt fantastiskt.

Andreas Östling har varit en nyckelspelare under delar av säsongen. Avslutningen följde han nervöst på bänken.

– Världens längsta säsong avslutas med världens längsta match, säger han och skrattar.

– Det var en jobbig match att följa från sidan. Man jublade när Stojan räddade straffen, men sedan låg bollen ändå i mål. Efter det var det tufft. Men Emil (Skogh) och Momo (Mohamed Said) kom in med bra energi och när vi gjorde 2-1 var jag ganska säker på att vi skulle klara det. Ett väldigt gott slut på en riktigt jobbig säsong. Nu är man ändå lite varm i hjärtat när man går härifrån.

Hur var dina känslor när Araba sätter dit bollen i 119:e minuten?

ANNONS

– Det var en maxrusch in på plan, trots att man var helt iskall i kroppen, haha. Det var totalglädje.

"Det har varit jättejobbigt"

Ordförande Joacim Nordh var märkbart tagen efter slutsignalen.

–Jag har aldrig varit med om något liknande sportsligt. Jag minns när vi gick upp till superettan med Qviding, det var euforiskt, men det här är annorlunda. Det har varit ett helt annat tryck på föreningen och på mig som ordförande.

Han fortsätter:

– Den senaste veckan, sedan det blev klart att vi skulle kvala, har varit en fruktansvärd vånda, det har varit jättejobbigt. Och jag har gråtit en skvätt, det var så mycket känslor som släppte nu. Och för min del är det viktigt att man för föreningen framåt, men inte minst för alla fans och för Göteborgsfotbollen är jag glad. Vi skaligga minst i superettan. Det är så mycket känslor i det här. Jag är så glad för alla ledare, spelare och fans för det här.

ANNONS