ÖFK:s öppna brev efter dådet: "Finns bara förlorare"

Östersunds FK:s målvakt Aly Keita attackerades av en ung man i slutet av matchen mot Jönköping Södra. Nu har ÖFK skrivit ett uttalande på sin hemsida om dådet. "Det finns bara förlorare när en händelse som detta får förstöra upplevelsen", skriver klubben.

ANNONS
|

Den allsvenska nykomlingen Östersunds FK är i chock efter gårdagens planstormning och attack på målvakten Aly Keita. Matchen bröts vid ställningen 1-1 och polisen och Svenska Fotbollförbundet utreder nu vad som ska ske i framtiden.

Klubben har dagen efter händelsen gjort ett uttalande på sin hemsida där ÖFK starkt tar avstånd från det inträffade.

"Fotboll ska vara lika med fotbollsfest där publiken, hemma- och bortasupportrar, har trevligt tillsammans och på ett positivt sätt hejar fram sina lag. För ÖFK är detta en självklarhet. I vår värdegrund finns inget utrymme för våld och huliganism. Tyvärr drabbades gårdagens Allsvenska match mot Jönköping Södra av våld och huliganism. När en ensam maskerad idiot springer in på plan och slår ner vår målvakt Aly Keita förlorar matchen sin betydelse och fotbollsglädjen försvinner.", skriver klubben.

ANNONS

"Det finns bara förlorare"

ÖFK uppmanar också svensk fotboll att enas och leta svar på frågan varför.

"Nu måste vi stå enade i kampen mot våld och huliganism genom att i dialog mellan klubbarna och våra riktiga supportrar stå upp för värderingar som glädje, kärlek och gemenskap!", skriver klubben och fortsätter:

"Det finns bara förlorare när en händelse som detta får förstöra upplevelsen av en fotbollsfest. Just nu är det viktigast att vi samlas och ger vårt stöd till vår målvakt, Aly Keita, och övriga spelare och ledare i truppen."

ANNONS