Deltagarna i "Superskaparna." Pressbild.
Deltagarna i "Superskaparna." Pressbild.

Nytt pysselprogram får premiär

ANNONS
|

I "Superskaparna" tävlar sju deltagare om vem som är bäst på att skapa drömfångare, takkronor eller hundkojor – på tid. Deltagarna beskrivs i ett pressmeddelande som "passionerade hemmafixare" som gillar att pyssla.

Deltagarna får plocka i hop sina kreationer av det som finns till hands i studion, som enligt pressmeddelandet är "allt en kreativ person kan drömma om."

I juryn sitter Jonas Sandström, som inrett ett designhotell i Kapstaden och Maria Westberg, formgivare och programledare för barnprogrammet "Junk."

De sju tävlande utgörs av personer mellan 18 och 45 år inom diverse kreativa yrken. Vi träffar bland annat den proffspysslande bloggaren Karin Andersson som har 43000 följare på Instagram, mekanikern Ted Lillevold från Borlänge, slöjdläraren Fanny Erkelius från Uppsala och Dolph Lundgrens inredare Henrick Eriksson.

ANNONS

Vinnaren kan titulera sig "årets superskapare" 2017.

I varje avsnitt ställs deltagarna inför två olika utmaningar och de blir bedömda för både kreativitet och teknisk skicklighet. "Superskaparna" har premiär den 21 februari på TV4-kanalen Sjuan.

TT

ANNONS