Stina hamnade mitt i gisslandrama på Kuba

Fyra personer begärs häktade för springnota, regeringen får svidande klimatkritik och Stina Nilson berättar om hur hon hamnade mitt i ett gisslandramat på Kuba.

ANNONS
|

Karl Jansson pratar om att regeringen får svidande kritik för klimatpolitiken. Klimatpolitiska rådet menar att klimathandlingsplanen inte lever upp till klimatlagen och skjuter ansvaret till nästa mandatperiod. Klimatminister Romina Pourmokhtari håller inte med. Han hinner också med en genomgång av Jon Dahl Tomassons första landskamp som Sveriges förbundskapten.

Anders Hagström pratar om att tre personer har häktats efter en gigantsik springnota på över 82 000 kronor. Han berättar också att USA nu stämmer teknikjätten Apple.

Stina Nilson gästar studion och berättar om hur hon togs som gisslan på Kuba som 19-årig turist. Nu 21 år senare berättar hon om det dramatiska kapardramat i en ny P1-dokumentär.

ANNONS

Dessutom lyssnarquiz med Linnea Mundin som grillas i Kalle Bergs uppsättning av Sanning eller Bullskit – Rövare-edition.

Och i bakvagnen: Snokar har blivit längre och fetare, katt avbröt tennismatch och Macron spänner politiska musklerna med udda pressbilder.

LÄS MER:Fyra häktade efter gigantisk springnota

LÄS MER:Skarp kritik mot regeringens klimatpolitik: ”Bortser från klimatmål”

LÄS MER:Tomassons landslag behöver andra spelartyper – också

LÄS MER:Därför har snokarna blivit längre och fetare

LÄS MER:Tennismatch pausades – på grund av en katt

ANNONS