Över en miljon lyssningar på Nyhetsshowen

Det tog bara fyra veckor för Nyhetsshowen att
 passera en miljon lyssningar.
– Vi har jätteroligt och lär oss mycket när vi gör 
programmet, men det viktigaste är såklart att lyssnarna tycker om det, 
säger Linnea Rönnqvist, programledare.

ANNONS
|

I våras rekryterade Göteborgs-Posten Kalle Berg från Morgonpasset i P3 för att bryta ny mark inom området nyhetspodd. Planerna var ambitiösa. En livesänd morgonshow fem dagar i veckan. I ljud och bild, på sajt och i poddform för efterlyssning. De viktigaste nyheterna presenterade och, när ämnet tillåter, en stor dos humor. Ytterligare tre programledare rekryterades: Linnea Rönnqvist, Fanny Wijk och Ina Lundström.

Redan innan showen startade var förväntningarna höga. ”Den här podden ska jag lyssna på som pappor lyssnar på Knopfler!!! (Varje dag, full)” skrev komikern Marcus Berggren på Instagram och journalisten och P3-profilen Hanna Hellquist la upp en bild på programledarna och skrev: ”Måste kanske flytta till Göteborg. För jag vill jobba med de här.”

ANNONS

Den 24 oktober var det dags för premiär och fyra veckor senare vågade redaktionen konstatera succén. Över en miljon gånger har Nyhetsshowen startats i olika kanaler.

– De här strålande resultaten bekräftar vad vi trodde oss veta när vi startade Nyhetsshowen: Det fanns en efterfrågan på nyheter i ljudform, presenterat på ett roligt och behagligt sätt, säger Louise Sköld Lindell, redaktionell utvecklingschef på Göteborgs-Posten.

Hyllningar till redaktionen

Lovorden har strömmat in till redaktionen, inte minst via Nyhetsshowens Instagramkonto.

”Himla gött att höra er två babbla nyheter”, skriver en lyssnare om Kalle Berg och Ina Lundström och en annan konstaterar: ”Här har man längtat efter ett morgonprogram utan musik, bra prat, bra nyheter – och så gör Kalle Berg comeback!! Hurra!! Världen är rätt igen”.

Även Linnea Rönnqvist och Fanny Wijk, som har lite mindre vana av att programleda än Ina Lundström och Kalle Berg, har vunnit lyssnarnas hjärtan.

”Fanny Wijk är ju bara guld på alla sätt och vis! En jävla fröjd varje morgon hon sänder radio”, skriver en person och en annan: ”Kom för Kalle, stannade för Linnea”.

– Den positiva feedbacken från våra lyssnare är allra roligast. Det märks att många göteborgare vet om att vi finns och gillar det vi gör. Det var förstås det vi hoppades på, säger Karl Jansson, producent för programmet.

ANNONS

Förutom beröm från lyssnarna så har Nyhetsshowen också lyfts som tips i både Spotifys egna sociala kanaler, i TV4:s Nyhetsmorgon och i Svenska Dagbladet. Där skriver Alex Dominici: ”Oj vad jag har saknat ett renodlat nyhetsprogram i utbudet av morgonshower!” och också: ”Att flera av programledarna har ett förflutet på P3 och vet hur man lockar till skratt hjälper såklart, men en flamsfrekvens som är något lägre än hos konkurrenterna i segmentet är varmt välkommen.”

Chefredaktör Ahlqvist överraskade och skrämde

När nyhetsshowen gick över en halv miljon lyssningar beställde chefredaktör Christofer Ahlqvist tårta och bakom ryggen på programledarna planerades att han skulle bryta sändningen på ett dramatiskt sätt när han överraskade dem. Hur det ska firas att Nyhetsshowen nått över en miljon startade strömmar är ännu inte bestämt.

Så lyssnar du på Nyhetsshowen

Nyhetsshowen sänder live varje vardagsmorgon från klockan 07.00 och ungefär en och en halv timme framåt. Allra bäst upplevelse får man genom att klicka in på undersajten www.gp.se/nyhetsshowen. Då får man en liten videospelare som hänger med
när man surfar vidare, om man har en iPhone. Dessutom går det att låsa skärmen och fortsätta lyssna på ljudet. När sändningen är slut görs den om till en podd
som går att lyssna på i efterhand på olika plattformar. Förra veckan släppte
Spotify möjligheten att publicera vodd på deras plattform, det vill säga en podd där lyssnaren också kan välja att se video samtidigt. Då var Nyhetsshowen
en av de första poddarna i Sverige som hoppade på den möjligheten. All info om hur du lättast lyssnar finns här.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS