Nyhetsshowen 7 december • Gäst: överläkare Sara Lundqvist om ADHD-ökningen

Dessutom: Polischefen besviken på Majornaföräldrar och yogasektledare inför rätta.

ANNONS
|

Fanny Wijk pratar om att polischefen Max Olsson är besviken på uppslutningen bland föräldrar i Majorna, efter en inbjudan till ett informationsmöte om ungdomar och kriminalitet.

Hon berättar också det vi vet om skjutningen i Bryssel igår, där en svensk kvinna skadades.

Kalle Berg tar oss med på ett utrikessvep till senaten i USA, en nedlagd korruptionsenhet i Slovakien och Venezuelas försök att annektera delar av grannlandet Guyana.

Och så kommer Sara Lundqvist, överläkare inom barn och ungdomspsykiatri på Sahlgrenska, och pratar om möjliga orsaker till att andelen barn med ADHD-diagnos ökat med 50 procent de senaste tre åren.

Dessutom har vi med oss utrikesreporter Alexandra Turku som berättar mer om ledaren för en yogasekt i Frankrike som nu ställs inför rätta misstänkt för bland annat våldtäkt och kidnappning.

ANNONS

LÄS MER:Polischefen besviken – på föräldrar i Majorna

LÄS MER:Svensk kvinna skjuten i Bryssel

LÄS MER:Kristersson: En fruktansvärd händelse

LÄS MER:Senaten i USA blockar Ukrainastöd

LÄS MER:Maduro vill ta över oljerik guyansk region

LÄS MER:Därför slutar unga med adhd-medicin

LÄS MER:Utpekad som både andlig ledare och våldtäktsman – detta är Gregorian Bivolaru

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS