Nyhetsshowen 27 februari Gäst: Daniel Gillblad om AI

Programledare: Linnea Rönnqvist och Fanny Wijk

ANNONS
|

Fanny Wijk pratar om en dom i hovrätten som väckt skarp kritik i helgen. En man som stod åtalad för våldtäkt mot barn friades då domarna ansåg att det inte kunde fastslås vad brottsoffret menade med ordet “snippa”. Linnea Rönnqvist pratar om en tågolycka i Ohio som är kusligt lik filmen Vitt brus – gifter från tågvagnarna har läckt ut i ett närliggande samhälle och nu sprids oro bland invånarna att föroreningarna kan göra det farligt att bo kvar.

Och så har vi med oss AI-experten Daniel Gillblad i studion som förklarar hur oroliga vi egentligen behöver vara för framtidsdystopin att en AI med onda avsikter ska ta över världen.

ANNONS

LÄS MER:Brockovich varnar för följderna efter tågkrasch

LÄS MER:Digital proteststorm över snippadom

LÄS MER:Sprid inte skrämselpropaganda om artificiell intelligens

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS