Bilden avslöjar: Mark Zuckerberg är paranoid

Facebook-grundaren skulle tacka sina användare med ett inlägg. Fotot fick uppmärksamhet av helt andra anledningar.

ANNONS
|

Det gäller att tänka sig för innan man lägger ut bilder från sin arbetsplats på nätet. Under tisdagen ladeMark Zuckerberg ut en bildhälsning där han firadeatt Instagram har 500 miljoner användare– vara 300 miljoner använder tjänsten dagligen.

I bakgrunden stod Facebook-grundarens laptop-dator och den bjöd på en intressant insyn i hans misstro på IT-säkerhet.

Uppmärksammatwitter-användare noterade nämligen att Zuckerberg valt att täcka över laptopens kamera med tejp. Även mikrofoningången verkadevara täckt av en svart tejp.

Mest troligt har han hörsammat allt fler säkerhetsexperters varningar om den senaste tiden om hur hackare – på både sidor om lagen– kan aktivera kameran utan användarens vetskap. Sextortions, där en hackare pressar sina offer med nakenbilder från hackade datorer, har uppmärksammats allt mer de senaste åren.

ANNONS

FBI-chefen James Comey avslöjade nyligen att han vidtagit åtgärder för att försvåra för hackare.

– Jag sätter en tejp över kameran eftersom jag såg en person som är smartare än jag göra det, sade han under en universitetsföreläsning i våras.

Visselblåsaren Edward Snowden är ytterligare en profil som varnat för riskerna med att lämna kameran öppen.

2013 berättade Miss Teen USA, Cassady Wolf, att hennes dator hackats och att en en man utövade utpressning med hjälp av bilder han tagit med webcameran.

ANNONS