Ytterligare ett myrsteg närmare ny arena

ANNONS
|

Enny multiarena som ska ersätta Scandinavium har stötts och blötts under långt tid. När Ann-Sofie Hermansson (S) tillträdde som ny kommunstyrelseordförande och Daniel Bernmar valdes tillny gruppledare för Vänsterpartiet fick frågan ny fart.

Miljöpartiet är inte med

Under onsdagens möte i kommunstyrelsen togs ett beslut om nästa steg i arenabygget. Nu öppnarpolitikerna för synpunkter från intressenter av olika slag, allt från näringslivet till kultur- ochidrottsaktörer. Även göteborgarnaska få komma med inspel.

Ann-Sofie Hermansson var glad över att komma vidare i processen.

- Det är ju utrettså det finns nog lite att hämta, säger hon, och passar på att hylla den breda överenskommelsen.

Men hennes koalitionspartner i det rödgrönrosa styret, Ulf Kamne (MP), var mindre nöjd. Han och hans parti vill ha enännu bredare utredning som inte nödvändigtvis behöver landa i en nya multiarena. Oppositionsledaren Jonas Ransgård (M) markerade att han tyckte det var underligt att komma med ett nytt förslag i elfte timmen.

ANNONS

–Vi är ett antal partier somhar förhandlat och vi var överens. Strax före presentationen hopparMP av.

Ulf Kamne menaratt han måste få uttrycka sitt partis åsikt i frågan.

– Jag blevlite förvånad över hans magsura reaktion. Vi har ambitionen att bidra så gott vi kan. Vi har en annan åsikt,men det innebär inte att vikommer att kasta grus i maskineriet, säger han.

Göteborgarna ska få tycka till

Daniel Bernmar (V) säger att bollen nu ligger hos tjänstemännen på stadsledningskontoret. De ska ta fram ett projektdirektiv där de olika delarna ska specificeras i tid. Det handlar bland annat om omlokaliseringarav verksamheter, ersättningslokaler,finansiering och exploateringsmöjligheter.

Om ett par månader räknar politikerna med att detta direktiv ska vara klart.

När får medborgarna komma in?

– Jag tror att det ska finnas något att taställning till först, säger Daniel Bernmar.

Kommer det att finnas ett färdigt förslag om ettår?

–Det är en hetsad tidsplan och vi hoppas att den håller. Jag tror att det finns ett hyfsat tydligt förslag, men det kommer att finnas delar som går att rucka på och dra i.

Det finns redan intressenter

Jonas Ransgård och Helene Odenjung (L) räknar med att det kommer att finnas flera förslag, att det rent av redan finns intressenter som bara väntar på tillfället att få lämna in sina idéer.

ANNONS

Helene Odenjung påpekar också att kommunstyrelsen kommer att få löpande uppdateringar om lägeti projektet, medan det är arbetsutskottet som är den politiskt tillsatta styrgruppen.

Sverigedemokraternas Lars Hansson villeatt alla partier i kommunstyrelsen skulle få representanter i styrgruppen.

– Nu blir det arbetsutskottet, men det innebär inte att information kommer att undanhållas KS, säger Helene Odenjung.

ANNONS