Två explosioner på Vallås – bombskyddet på plats

Två explosioner inträffade under natten vid trappuppgångar i Halmstad. Bombskyddet har varit på plats för att göra en undersökning.
– Vi misstänker att det var två mindre, hemmagjorda bomber, säger Thomas Fuxborg vid polisen.

ANNONS
|

SOS fick in flera samtal från allmänheten om explosionerna på Vallås. Enligt polisen ska de ha inträffat vid 01-tiden. Ingen person ska ha kommit till skada. Glaset på entrédörrarna har krossats.

– Det verkar ha varit två mindre detonationer på två platser. Vi vet inte vad det är som har detonerat. Men vi rubricerar det som allmänfarlig ödeläggelse, säger Sara Lundh, vakthavande befäl vid polisen i region väst.

Under natten har bombskyddet varit på plats för att undersöka explosionerna. Vid 05-tiden var deras brottsplatsundersökning avslutad. Skadorna som uppstått är endast på de två entréportarna.

– Jag kan inte säga exakt vad det är för någonting som har sprängts. Vad jag har förstått det som så är det på utsidan av portarna som det har sprängts. Vi har kvar avspärrningarna och är på plats för att göra vittnesförhör, säger Sara Lundh.

ANNONS

Har det varit oroligt i området under natten?

– Vi fick in flera samtal som har hört de här smällarna. Men det har inte varit någon särskild händelse i området i övrigt. Vi får se vad utredningen visar, säger Sara Lundh.

Under morgonen hade ingen gripits. Händelsen utreds nu som allmänfarlig ödeläggelse.

– Vi misstänker att det var två mindre, hemmagjorda bomber, säger Thomas Fuxborg, polisens presstalesperson.

ANNONS