Nedfallet träd stoppade kollektivtrafiken

Till följd av den kraftiga vinden blåste ett träd ned i Långedrag. Det påverkar flera spårvagnslinjer som inte körde på vissa sträckor under morgonen.

ANNONS
|

Det var vid 06-tiden på torsdagsmorgonen som ett träd blåste ned i spåret i höjd med roddföreningen i Långedrag.

Linje 9 körde därför inte på sträckan mellan Sannaplan och Kungssten och omvänt. Samt linje 11 körde inte på sträckan mellan Kungssten och Saltholmen och omvänt.

– Linje 2 blir också drabbad och kör inte heller på sträckan mellan Marklandsgatan och Axel Dahlströms Torg, säger Paula Reyes, störningskoordinator på Västtrafik.

Västtrafik meddelar att trädet är borta och att vagnarna rullar åter igen klockan 06.25.

LÄS MER:Delar av taket på Åkeredskolan blåste bort – räddningstjänst ryckte ut

Inställd tåg

På grund av nattens oväder är det även flera inställda tåg. De avgångar som berörs är Uddevalla till Borås, Göteborg till Örebro samt Göteborg och Uddevalla mot Strömstad.

ANNONS

– Det väntas vara inställt fram till klockan 12.00 i dag, säger Paula Reyes.

LÄS MER:Kraftiga vindar under natten

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS