Kvinna misstänktes ha beställt mord på sambo - frias

Man i 55-årsåldern dödades på julafton - nu döms en man.

ANNONS
|

På julafton höggs en man i 55-årsåldern ihjäl i en lägenhet i Åmål.

Hans sambo misstänktes till en början för att ha beställt mordet. Nu frias hon för anstiftan till grov misshandel.

Den man som misstänktes ha orsakat mannens död döms för grov misshandel och vållande till annans död till fängelse i två år.

På julafton larmades polisen till en lägenhet i Åmål. En man i 55-årsåldern ringde och berättade att han blivit svårt misshandlad.

– Skicka polis och ambulans hit fort, säger han i larmsamtalet.

I förundersökningen framgår det att det hördes röster i bakgrunden av larmsamtalet. Bland annat ska man ha hört en kvinna som säger: "Det har inte hänt något, du har misshandlat mig" och "Det är jag som behöver ambulans inte du".

ANNONS

Men när polisen kom till platsen var det endast den svårt skadade mannen kvar i lägenheten. Han fördes till sjukhus men hans liv gick inte att rädda.

Dagen efter greps dock hans sambo, en kvinna i 40-årsåldern. Och efter drygt en vecka kunde ytterligare en gärningsman gripas - en man i 30-årsåldern. De åtalades sedan misstänkta för att ligga bakom mannens död.

I åtalet framgår det att gärningsmannen ska ha stuckit och/eller skurit sitt offer med "ett föremål med egg" flera gånger. Våldet ska bland annat ha riktats mot hans ansikte och axeln.

Enligt åtalet misstänktes den mördade mannens sambo ha kontaktat den nu dömde mannen och bett honom komma till parets lägenhet. Men hon nekade bestämt och friades under fredagen.

Under rättegången ska mannen ha sagt att han skurit offret över axeln med en pennkniv och att han slog honom tre-fyra gånger men att de sedan lämnade lägenheten.

På fredagen kom domen. Kvinnan frias för anstiftan till grov misshandel. Den man som misstänktes ha orsakat mannens död döms till grov misshandel och vållande till annans död till fängelse i två år.

Tingsrätten skriver att det våldet som använts inte är så "allvarligt att det normalt leder till döden."

ANNONS
ANNONS