Arkivbild. Fallet med familjen som gemensamt kastade sig ut från lägenheten på sjunde våningen har skakat Schweiz.
Arkivbild. Fallet med familjen som gemensamt kastade sig ut från lägenheten på sjunde våningen har skakat Schweiz. Bild: Michael Buholzer

Konspirationsteoretiker ledde familjen i döden

När familjen flyttade från Frankrike till Schweiz fanns det inga tecken på att något var fel. Två år senare tog föräldrarna sina barn och hoppade från sjunde våningen. Enligt polisen hade de planerat allt noggrant i förväg.

ANNONS
|

Utredningen av fallet som skakade Schweiz har nu avslutats. Polisen har uteslutit att någon utifrån ska vara inblandad i tragedin, där mamman, pappan och moderns tvillingsyster tog med sig de två barnen, en åttaårig flicka och en 15-årig pojke, och hoppade från lägenheten på sjunde våningen i Montreux.

Pojken hamnade i koma, men har nu vaknat igen. Han har inget minne av dagen då familjen föll från lägenheten. Alla andra dog.

Djupt i konspiratoriska miljöer

Efter ett års utredning meddelar polisen nu att modern och hennes tvillingsyster var djupt inne i konspirationsteoretiska miljöer och prepperscenen, rapporterar BBC. Efter familjens självmord fann polisen en lägenhet full med mat, mediciner och hygienartiklar som var noggrant sorterade och förvarade. Familjen hade sällan gått ut, och barnen hade hemskolats.

ANNONS

De två kvinnorna var mycket misstänksamma mot regeringen och lokala myndigheter och hade uppfostrat barnen att tro att världen är en fientlig plats, enligt polisen.

Hade övat på självmordet

Polisens undersökning av lägenheten och elektronisk utrustning som hittades, visar att självmordet hade planerats noggrant och till och med repeterats. Det finns inga tecken på att barnen ska ha kämpat emot.

Den utlösande faktorn verkar ha varit ett besök av polisen, som uppmanade pappan att gå till ett möte med den lokala utbildningsförvaltningen för att diskutera sonens hemundervisning. Föräldrarna släppte aldrig in polisen. Några minuter senare var de döda.

Stöd vid självmordstankar

Både för den som har självmordstankar och för den som stöttar kan det vara en bra början att kontakta en stödlinje eller telefonjour.

Här finns personer som kan ge råd om hur du ska komma vidare och vart du kan vända dig om du behöver mer hjälp.

Vid akuta lägen eller vid tankar på självmord, ring alltid 112.

Här finns också hjälp och information:

Jourhavande präst : Telefon 112, eller chatta mellan 20-24 alla kvällar

Jourhavande medmänniska : 08-702 16 80.

Mind : Ring 90 101 eller chatta här.

Källa: 1177.se med flera.

LÄS MER:Berusat gäng tog med ko på tågresan

LÄS MER:Åtalad högergrupp planerade mord på Macron

ANNONS