Villa övertänd i Skara – en till sjukhus

En villa utanför Skara fattade eld under natten mot lördag. När räddningstjänsten kom till platsen var huset redan övertänt.
– Det fanns inte något att göra vid vår framkomst, säger Tomas Knapasjö, vakthavande räddningschef på Samhällsskydd mellersta Skaraborg.

ANNONS
|

Det ska vara de boende själva som larmat om branden strax innan klockan 4 på lördagsmorgonen. Det stod snart klart att huset, strax söder om Skara, inte gick att rädda.

– Det var bara att bevaka och säkerställa att branden inte sprider sig, konstaterar Tomas Knapasjö.

I närheten av villan ligger bland annat ett stall.

– Det låg ett gnistregn över en av stallarna, så det finns en risk för djuren där.

Som mest var räddningstjänsten på plats med fyra enheter. En av de boende ska enligt Tomas Knapasjö, vakthavande räddningschef, ha behövt uppsöka vård.

Insats fram till lunchtid

Polisen meddelade under lördagsmorgonen att det var en man i 35-årsåldern som hade andats in rök, och fördes till sjukhus för kontroll. Ingen annan ska ha kommit till skada i branden.

ANNONS

Vid halv sju på morgonen ansågs själva branden vara under kontroll, men insatsen beräknas pågå fram tills lunchtid på lördagen.

Polisen har upprättat en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet.

– Villan var helt övertänd och det fanns inte så mycket att göra, så nu inleder vi en teknisk undersökning, säger Peter Adlersson, presstalesperson vid polisen.

ANNONS