Villabrand i Brålanda

Det har brunnit i en villa i Brålanda utanför Vänersborg. Intill ligger en ladugård och ett garage, som branden riskerade att sprida sig till.
– Det brinner i hela huset. Det kommer inte gå att rädda, säger Christian Andersson, vakthavande befäl på räddningstjänsten.

ANNONS
|

Strax innan 02.30 inkom ett larm om en villabrand i Brålanda utanför Vänersborg.

– Det är en fullt utvecklad brand i en mindre villa, säger Christian Andersson, vakthavande befäl på räddningstjänsten.

Räddningstjänsten var på plats med flera brandstyrkor och släckte branden utifrån.

– Det kommer att få brinna ner helt, säger Christian Andersson.

Fanns stor spridningsrisk

I nära anslutning till huset ligger en ladugård och ett garage, och räddningstjänsten arbetade för att förhindra att branden skulle sprida sig dit.

– Det är ganska stort gnistregn mot de intilliggande byggnaderna. Vi håller på och gör åtgärder för att branden inte ska sprida sig, men det är för tidigt att säga något om det än, säger Tero Pakki, vakthavande befäl hos räddningstjänsten.

ANNONS

Det var inledningsvis oklart om det befann sig några människor i det brinnande huset eller inte. Vid 03.30-tiden meddelade räddningstjänsten att de hade fått kontakt med ägarna till huset, som befann sig på annan ort.

– Inget tyder på att det finns någon annan i huset, säger Tero Pakki.

Inga brottsmisstankar

Vid sjutiden på tisdagsmorgonen var släckningsarbetet fortfarande i gång.

– Huset brinner ner under kontrollerade former. Just nu står det en meter höga lågor ut ur fastigheten, säger Christian Andersson, vakthavande befäl hos räddningstjänsten.

Det fanns fortfarande en spridningsrisk på grund av att det var blåsigt på platsen.

– De omkringliggande byggnaderna har klarat sig hittills, så vi får hoppas att de gör det hela vägen fram, säger Christian Andersson.

Polisen har också varit på plats vid branden under natten.

– Vi misstänker inget brott och inga personskador, säger Gittan Carlsson, jourhavande förundersökningsledare på polisen i Fyrbodal.

Branden spred sig aldrig

Vid 09.30-tiden var räddningstjänsten på väg att lämna platsen. Branden spred sig aldrig till de omkringliggande byggnaderna.

– Vi lämnar över resten till ägaren. Det kommer att brinna ett litet tag till men det är lugnt och vi har bevakning på det, säger Tero Pakki, vakthavande befäl hos räddningstjänsten.

ANNONS