På lördagen rasade en balkong i Ulricehamn. Tre personer skadades.
På lördagen rasade en balkong i Ulricehamn. Tre personer skadades. Bild: David Skarland/DAVID-S FOTO

Vd:n efter balkongolyckan: ”Obehaglig nyhet vi nåddes av”

Balkongolyckan i Ulricehamn ledde till att tre personer skadades. Enligt vd för bolaget som äger huset där den skedde har man inte hittat något som tyder på att den kunde förhindrats.
"Det är en ovanlig händelse och vi har såvitt jag känner till inte haft några indikationer på att aktuell balkong skulle ha några brister”, skriver Johan Strömberg, vd för Ås Härads fastigheter.

ANNONS
|

Under lördagen rasade en balkong i ett flerfamiljshus i Ulricehamn och tre personer störtade mot marken från andra våningen. Alla tre fick föras till sjukhus, men ska enligt uppgift från Räddningstjänsten ha varit vakna och talbara.

Vad som ligger bakom att balkongen kollapsade är fortfarande oklart. I ett mejl till GP skriver Johan Strömberg, vd för Ås Härads Fastigheter som ansvarar för byggnaden, att man utreder frågan:

”Det var en obehaglig nyhet vi nåddes av igår kväll och våra tankar går till de som skadats. I övrigt är det viktigaste nu att reda ut hur detta kunde hända. Det är en ovanlig händelse och vi har såvitt jag känner till inte haft några indikationer på att aktuell balkong skulle ha några brister”, skriver Johan Strömberg.

ANNONS

Han meddelar att de har ”löpande förvaltning” på sina fastigheter och att de inte kan se att det finns ett generellt problem.

"Beroende på vad orsaken till olyckan fastställs till så tar vi beslut kring vilka åtgärder som vidtas ifrån bolagets sida och vilka rutiner som behöver ändras eller fastslås.”

LÄS MER:Balkong har rasat i Ulricehamn

ANNONS