Västtrafik utsatta för överbelastningsattacker

Västtrafik har utsatts för flera överbelastningsattacker under dagen. Appen för biljettköp, reseplaneraren och hemsidan låg stundtals nere. – Nu ska våra system fungera som vanligt och vi rekommenderar våra resenärer att hålla sig uppdaterade via vår hemsida, säger Lena Johansson, presskommunikatör vid Västtrafik.

ANNONS
|

Det är stora störningar i kollektivtrafiken just nu. Enligt Västtrafiks presstjänst så har de dessutom utsatts för två överbelastningsattacker under dagen.

– Det har pågått en internetattack mot oss. Det gick inte att komma åt några system överhuvudtaget, säger Lena Johansson, presskommunikatör vid Västtrafik.

"Följ utvecklingen på vår hemsida"

När kollektivtrafiken i Göteborg kommer fungera som vanligt vet hon dock inte.

– Vi för konstant dialog med polisen och uppdaterar informationen på vår hemsida och i vår app så fort vi vet något mer, säger Lena Johansson.

Västtrafik utsattes för en attack under morgonen och en under förmiddagen. Då hade man ingen prognos för när det skulle se ut som vanligt igen, men vid halv tre-tiden så ska alla system ha fungerat som vanligt igen.

ANNONS

Västtrafik försöker just nu hantera situationen och lämna korrekt information genom att sköta utrop i högtalarna vid hållplatserna.

Syns inte i nya appen

Att förlita sig på Västtrafiks app räcker dock inte, speciellt inte för den som rör sig genom de centrala delarna av Göteborg. I den nyare appen To go saknas störningsinfo helt och i appen Reseplaneraren har Västtrafik inte lagt in de planerade förändringarna i förväg.

– Man får titta på skyltarna i hållplatskurerna, säger Lena Johansson.

Däremot finns funktionen "Trafikläge" i Reseplaneraren där de mest aktuella störningarna i trafiken listas.

Det går även att klicka sig in på Västtrafiks hemsida. Där läggs kontinuerligt information om trafikpåverkan ut. Under dagen kommer Västtrafik ha personal på plats vid de större knutpunkterna för att kunna guida resenärerna rätt.

Samtidigt kan även de rådande planerna komma att ändras om något händer under demonstrationen. Det innebär i så fall ännu fler alternativa dragningar och risk för förseningar.

Företrädare för Västtrafik kommer i samband med nazidemonstrationen att ingå i den särskilda stab som upprättats mellan polis, kommun, länsstyrelse, räddningstjänst och sjukvård och vars syfte är att snabbt sprida information om något händer.

ANNONS