Vapenarsenal funnen i misstänkte mördarens bostad

Offret avvisade vännen i 25-årsåldern från sin bostad, men bara några minuter senare var han tillbaka. Då utbröt bråk mellan de två männen som slutade med att mannen, i 30-årsåldern, knivhöggs till döds. Efter att ha varit hemma och tvättat av sig återvände mannen i 25-årsåldern till brottsplatsen och kunde gripas av polis. Och vid en husrannsakan i den misstänkte mördarens bostad hittades en vapenarsenal.

ANNONS
|

Under onsdagen startade en rättegång mot en man i 25-årsåldern.

Han står åtalad för grovt hemfridsbrott och mord, i andra hand grov misshandel och grovt vållande till annans död.

Händelsen utspelade sig på en adress i Ulricehamn den 28 januari i år.

Mannen i 25-årsåldern ska då ha knackat på dörren till en lägenhet där en man i 30-årsåldern och hans flickvän bodde.

– (Offret) öppnar dörren och sedan hör jag bara "stick härifrån din jävla pundare". Han stänger dörren, kommer tillbaka till mig och vi pratar i vardagsrummet, berättade flickvännen i polisförhör.

Men efter bara 10-15 minuter knackade det på dörren igen.

ANNONS

Mannen i 30-årsåldern gick återigen för att öppna. Även denna gång var det mannen i 25-årsåldern.

– De säger ingenting till varandra. Vad som händer i hallen i den sekunden, det vet inte jag. Vem som slog vem vet jag inte. Men jag ser dem komma farandes och kraschar in i spegeln i hallen. Sedan ramlar de in i vardagsrummet och där är tumult och jag ser att (mannen i 25-årsåldern) har en kniv och han försöker hugga (offret), men skär honom i låret istället och sen är det bara huller om buller, sa flickvännen i förhör.

Försökte få isär männen

Offret fick ta emot flera knivhugg, bland annat i ryggen, på ena sidan, överarmen, ena benet – och ett knivhugg i bröstkorgen som träffade hjärtat.

Flickvännen har berättat i polisförhör att hon försökte få isär männen. Hon skrek och slet - förgäves. Efter en stund kom en tredje man och hjälpte till. När han fått loss de två bråkande männen från varandra sprang mannen i 25-årsåldern därifrån.

– (Offret) tittar på mig i ögonen och säger "ring en ambulans", berättade flickvännen och fortsatte.

– Sedan stod jag och bara skrek rätt ut.

En ambulanshelikopter kom och hämtade offret och förde honom till sjukhus. Men hans liv gick inte att rädda.

ANNONS

Knappt en timmeefter mordet kom mannen i 25-årsåldern tillbaka till området. Han ska då ha varit hemma och tvättat av sig.

Polisen grep honom och i byxlinningen hittade de den kniv som mannen själv säger att han högg sin vän med.

Mannen i 25-årsåldern fördes sedan till polisstationen.

– Är jag verkligen gripen för mord?, ska han då ha frågat polisen och fåttett "ja" till svar.

– Så han dog?, blev nästa fråga.

Även då fick han ett "ja" som svar.

Vapenarsenal

Han nekartill att ha mördat sig vän, men vidgår händelseförloppet.

Enligt hans version försökte offret hugga honom i huvudet med enyxanär han knackade på dennes lägenhetsdörr för andra gången. Han ska då ha dragit fram en kniv från sin ena jackficka och huggit offret.

Den mordåtalade mannen säger att han inte varit ute efter att bråka. Han vet inte hur det kunde bli så här. Det ska enligt honom inte finnas något gammalt groll dem emellan.

– Nej, ingenting. Vi var kompisar, sa han i förhör.

Offrets flickvän har dock berättat att pojkvännen valt att ta avstånd från mannen i 25-årsåldern.

Under utredningen gjorde polisen en husrannsakan i den misstänkte mördarens lägenhet. Då hittades, vad som kan liknas vid, en vapenarsenal.

ANNONS

På köksbordet låg en kniv, på kortsidan av en garderob hängde en yxa och på ett värdeskåp låg ett par Nunchaku som är ett japanskt vapen. Vid sidan av värdeskåpet stod dessutom ytterligare en yxa, denna tvåeggad och på hallmattan låg en kedja med järnklot.

ANNONS