Val fast i Hunnebostrand

Räddningstjänsten kallades under söndagskvällen till Hunnebostrand i Sotenäs kommun. Där hade vittnen larmat om att en cirka fem meter lång vitval fastnat i ett nät, inne i hamnen.

ANNONS
LocationHunnebostrand||

Det var en stor uppståndelse i gästhamnen i Hunnebostrand under söndagskvällen. Det var ett hundratal personer som följde en vitvals kamp för att undvika drunkning.

Valen hade irrat in sig bland båtarna.

– För ett par timmar sedan simmade den omkring och verkade äta på förtöjningstampar. Men sen fastnade den i något och kunde inte riktigt komma upp till ytan för att andas, konstaterar Jonas Hallberg, en av de många som bevittnade dramat på plats.

Räddningstjänsten skickade flera enheter för att om möjligt hjälpa valen att ta sig loss. Enligt uppgift behövde dock inte brandmännen ingripa utan valen lyckades frigöra sig på egen hand.

ANNONS

– Men vi är ändå kvar på platsen och bevakar utvecklingen, konstaterar en larmoperatör på Räddningstjänsten Storgöteborg vid 21-tiden.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS