Vaccin mot covid-19.
Vaccin mot covid-19. Bild: Andreas Olsson

Vaccinbokningen stänger

Försenade vaccinleveranser och att personer från andra län bokat upp Hallands vaccindoser ligger bakom att vaccinbokningen nu stänger tillfälligt.

ANNONS
LocationHalland||

Från och med midnatt natten till lördag den 17 april stängs all bokning av vaccination mot covid-19 tillfälligt. Det gäller både den digitala bokningen och telefonbokningen.

Vaccinet har försenats

Den planerade starten för vaccinationsbokningen för personer födda 1960-1961 kommer därmed att skjutas fram.

Region Halland har fattat beslutet av flera anledningar, enligt ett pressmeddelande.

”Under torsdagen kom besked om att större delen av de 48 000 doser av vaccinet från Pfizer som skulle levererats till Halland i maj, kommer mot slutet av månaden i stället för i början. Det gör att möjligheten att vaccinera med dos 1 under maj begränsas kraftigt”, skriver Region Halland i pressmeddelandet.

ANNONS

Konsekvensen av förskjutningen i leveranserna blir att Region Halland kommer att kunna ge 10 000 färre doser i maj än i den ursprungliga planeringen. Vaccinering kommer att prioriteras för dem som fått dos 1 och ska ha dos 2.

Personer från andra län bokar i Halland

En annan orsak är att cirka var fjärde tid den senaste veckan har bokats av invånare bosatta i andra regioner.

Region Halland kommer med mer information när vaccinationsplaneringen har justerats och det åter går att boka tid för vaccination mot covid-19.

Just nu är det 9 000 halländska invånare kvar i gruppen 60-64 år som inte bokat tid för vaccination räknat på 90 procent vaccination i befolkningen.

Under vecka 16 kommer Folkhälsomyndigheten med ett nytt leveransbesked.

ANNONS