Upplopp i Trollhättan - väktare attackerades

ANNONS
|

Larmet kom efter ett-tiden natten till torsdagen. Enligt polisen började bråket med att en grupp hade bränt däck på Lantmannavägen i Trollhättan. Situationen eskalerade när en annan gruppering blandade sig i.

I samband med bråket harfälgkors och påkar använts. En väktare utsattes för stenkastning men ska inte ha fått några skador.

– Vad vi förstår ska två grupper ha hamnat i luven på varandra. Vår uppfattning nu är att denena gruppen ingrep mot den andra gruppen som hade bränt däck och attackerat väktaren, säger Göran Carlbom,vakthavande befäl vid polisen i Väst.

En boende följde hela händelseförloppet från sin balkong. Hansberättarför TTELA att det har varit oroligt i området.

ANNONS

–Det är många ungdomar ute på nätterna och det gör att det inte går att sova. Det är katastrof här på Kronogården, säger han.

Enligt honom användeena gruppensig av olika tillhyggen och till och med ryckte loss vägskyltarna som användes som vapen.

– Det var två olika grupper som bråkade med varandra. De tände eld på däck och gick mot polisen. Föräldrar kom också ut för att få in sina barn, säger han.

Varierande åldrar

Enligt polisen var personerna som deltog i bråketi varierande åldrar. Totalt ska det röra sig om ett 20-tal personer på varje sida.

Inget våld riktades direkt mot polisen som anlände till platsen men för att sära på grupperna fick polisen använda sig av en del våld.

– Vi har våra batonger och pepparspray, det är den mildaste formen av våldsanvändning, säger Göran Carlbom, vakthavande befäl vid polisen i Väst.

Våldsamt upplopp och misshandel

Det är oklart exakt hur många polisenheter var på plats men Göran Carlbom berättar att man fick kraftsamla i regionen för att fördela resurserna. Först vid femtiden på torsdagsmorgonen kunde polisen lämna platsen.

Händelsen rubriceras som våldsamt upplopp. Två personer fick uppsöka vård och polisen har tagit upp två anmälningar om misshandel.

När TTELA:s reporter kommer till platsen på Kronogården vid 6-tiden på torsdagsmorgonen ligger fortfarande de brunna däcken kvar – på andra sida gatan där Kronan ligger.

ANNONS

Rickard Lejon, stationsbefäl vid Trollhättepolisen, berättar att personerna även var beväpnade med påkar och andra tillhyggen.

– Polisen har fått jobba hårt för att hålla grupperingarna ifrån varandra. Ingen är gripen, men vi har bra uppslag att gå efter. Poliserna gjorde många iakttagelser under natten som nu ska följas upp, säger han.

Polisen har också beredskap och kan snabbt agera om bråk skulle blåsa upp igen.

Ingen ska ha skadats allvarligt i samband med bråket.

ANNONS