Ungdom gripen misstänkt för grov våldtäkt i Strömstad

En ung flicka blev överfallen och våldtagen utomhus i en ort i Strömstads kommun på lördagskvällen. Händelsen orsakade en stor polisinsats. På söndagsmorgonen greps en ung kille som nu är misstänkt för grov våldtäkt mot barn.

ANNONS
|

Det var vid 23-tiden som polisen ryckte ut till platsen med flera enheter med anledning av ett misstänkt grovt brott. Enligt polisen ska en ung flicka under femton år blivit överfallen och våldtagen.

– Det är en ung flicka som via anhöriga tar kontakt med polisen och säger att hon har blivit överfallen och våldtagen bakom en ishall, säger polisen presstalesperson Thomas Fuxborg.

Ett större område utomhus spärrades av och polisen har vidtagit flera utredningsåtgärder på plats. Flickan kördes till sjukhus för undersökning.

– Flickan är naturligtvis chockad. Hon är bara hörd väldigt kort så det blir lite mer när hon mår såpass bra att vi kan höra henne ytterligare, säger Thomas Fuxborg.

ANNONS

En person är gripen och sitter anhållen misstänkt för våldtäkt. Enligt Fuxborg rör det sig om en ung kille som är okänd för flickan sedan tidigare.

– Vi får signalement på den här killen och när vi knackar på i hans bostad stämmer signalementet. Han hämtas till förhör och delges misstanke om grov våldtäkt mot barn, eftersom hon är under 15 år och han är över 15 år, säger Thomas Fuxborg.

ANNONS