Två till sjukhus efter olycka med vattenskoter

Under lördagskvällen fördes en man och en flicka till Sahlgrenska, efter en vattenskoterolycka i Trollhättan. Båda är allvarligt skadade. Polisen inleder en förundersökning gällande bland annat vårdslöshet i sjötrafik.

ANNONS
|

Vid 18.35 kom larmet om en vattenskoterolycka i Trollhättan. Det ska ha varit allmänheten som uppmärksammat en kraftig smäll och senare hittat en man och en flicka som kört upp med en vattenskoter i terrängen.

– Det var en vattenskoter med två personer som körde upp på land, säger Tony Karlsson, inre befäl vid Norra Älvsborgs Räddningstjänstförbund.

Flickan fördes med ambulanshelikopter till Sahlgrenska universitetssjukhuset. Mannen fördes först med ambulans till Norra Älvsborgs länssjukhus, men ska sedan ha förflyttats till Sahlgrenska. Flickan och mannen ska tillhöra samma familj.

–Båda är allvarligt skadade, de har opererats under natten, uppger Thomas Fuxborg, presstalesperson på polisen region Väst.

ANNONS

Det är fortfarande oklart hur olyckan gick till.

– Vi vet i nuläget inte vem det är som har kört vattenskotern, menar Thomas Fuxborg.

Polisen uppger att de inleder en förundersökning gällande vårdslöshet i sjötrafik, vållande till kroppsskada och sjöfylleri.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS