Två pojkar döda efter svår olycka med A-traktor

I fredags dog en 15-årig pojke i en olycka med en A-traktor utanför Grebbestad. Ytterligare tre tonårspojkar fördes till sjukhus, varav en med livshotande skador.
På söndagskvällen bekräftade Sahlgrenska sjukhuset att även pojken som haft livshotande skador avlidit.

ANNONS
|

Det var vid 23.40-tiden i fredags som larmet om en singelolycka med en A-traktor på väg 163 utanför Grebbestad inkom.

– Där är det ett fordon som har gått av vägen och kört in i ett träd, säger Lars Larsson, larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten Storgöteborg.

Polis och ambulans larmades också till platsen. Totalt färdades fyra tonårspojkar i 15-årsåldern i A-traktorn och samtliga fick föras till sjukhus, varav en flögs med ambulanshelikopter till Sahlgrenska med allvarliga skador.

Två personer döda

Under natten meddelade polisen att en 15-årig pojke som fördes till Näl har dött till följd av sina skador. Anhöriga är underrättade.

ANNONS

Tillståndet för tonårspojken som förts med ambulanshelikopter till Sahlgrenska försämrades under lördagseftermiddagen och var då livshotande, enligt sjukhusets pressjour.

Klockan 19.30 på söndagskvällen meddelade presstjänsten vid Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg att pojken som haft livshotande skador avlidit. Anhöriga är underrättade.

Skadeläget för de två andra inblandade uppges vara lindrigt.

Polisen har inlett en förundersökning om vårdslöshet i trafik och har tagit A-traktorn i beslag för en teknisk undersökning.

– Vi får se vad det visar och vad vi kan utreda kring förloppet, säger Andreas Odén, vakthavande befäl vid polisregion Väst.

ANNONS