Två män utsatta för mordförsök i Falköping – kan ha skadat varandra

Två män hittades under torsdagskvällen med misstänkta knivskador vid olika adresser i Falköping. Polisen misstänker att männen kan ha skadats vid samma plats – och kanske till och med av varandra. – Vi kan inte utesluta att de både är målsägare och misstänkt, säger Ulla Brehm, vid polisen.

ANNONS
|

Vid 19.24 på torsdagskvällenhittades enman i 35-årsåldern skadadutanför sjukhuset i Falköping.

Enligt uppgifter från sjukhuspersonalen till polisen hittades mannen utanförmedicinavdelningen med ett flertal skador i bröstet som kan vara knivskador.

Innan mannen kördes i ambulans till Skaraborgs sjukhus i Skövde kunde polisen prata med honom en kort stund. Enligt polisen framkom det då uppgifter om att skadorna han hade kan ha uppkommit på en annan plats i Falköping.

Den skadade mannen var enligt polisen ensam utanför sjukhusetnär han anträffades. Hur han togsig till den platsenär för polisen i nuläget oklart.

En man till anträffad

Vid 20.06 anträffades ytterligare en man med misstänkta knivskador i samma kommun. Den här gången i områdetDala Almedal i Stenstorp.

ANNONS

– Det är en man i 30-årsåldern som har tvåskador i halsen som vi misstänkerhar orsakats av en kniv, sa Stefan Gustafsson på torsdagen.

Personen har enligt Gustafsson inte kunnat berätta hur han kom till adressen. Polisen har under kvällen beslagtagit en bil som man tror att han har färdats i.

Kan ha skadats vid en kiosk

Under kvällen har det framkommit uppgifter om att de båda männen kan ha blivit skadade vid en kiosk påWetterlinsgatan i Falköping.

– Vi har en plats som vi misstänker kan vara en brottsplats. Vad som har hänt där vet vi inte med säkerhet och vi vill gärna komma i kontakt med eventuella vittnen, sa Stefan Gustafsson på torsdagen.

Polisen utesluter inte att männens skador kan ha uppkommit efter att de hamnat i bråkmed varandra, men utesluter inte heller att det kan finnas ytterligare personer som är inblandade.

– Finns det vittnen är det väldigt bra för oss att få prata med en oberoende part, sa Gustafsson på torsdagskvällen.

Många frågetecken

De båda skadade männen vårdades på Skaraborgs sjukhus i Skövde.

Inledningsvis rubricerade polisen båda händelserna som grov misshandel. Senare på kvällen ändrades det till misstänkt mordförsök.

– Den ena personen hade knivskador på halsen och den andra i bröstkorgen. Därför är det rimligt att misstänka att de kan ha försökt mörda varandra. Det finns som sagt många frågetecken att reda ut och det kan handla om både brottsliga aktiviteter och nödvärnssituationer, sa Gustafsson på torsdagen.

ANNONS

Vid 22-tiden på torsdagen var ingen person gripen eller delgiven misstanke om brott. Men på fredagsmorgonen skrev polisen på sin hemsida att "de två männen är båda två misstänkta och målsägare". – Vi utesluter inte att man kan vara både målsägare och misstänkt menvi kan inte säga att någon skyller på varandra för de har inte hörts, säger Ulla Brehm.

ANNONS