Trebilskrock på riksväg 40 – flera till sjukhus

Tre personbilar kolliderade under torsdagskvällen på riksväg 40 utanför Borås. Minst två personer har förts till sjukhus.

ANNONS
|

Larmet om en trafikolycka på riksväg 40 mellan Tullamotet och Viaredsmotet i riktning mot Borås kom in strax innan klockan 18 på torsdagskvällen.

– Det är tre personbilar i kollision och två ambulanser har lastat till sjukhus, säger Sören Gustavsson, teamledare på SOS Alarm.

Totalt ska det ha befunnit sig sex personer i bilarna. Enligt räddningstjänsten har tre personer förts till sjukhus.

– Alla var ute ur bilarna så det ska inte ha varit någon som var fastklämd, säger Sören Gustavsson.

Trafiken stängdes av på vägen och leddes om, enligt räddningstjänsten.

Vid klockan 19.30 säger polisen att vägen är öppen för trafik igen.

ANNONS

– Man kommer avrapportera det som trafikbrott, ej hållit avstånd till framförhavande fordon, säger polisens presstalesperson Christer Fuxborg.

Ytterligare en trafikolycka skedde på samma väg en bit bort tidigare under eftermiddagen. Då hade fyra personbilar kolliderat, men ingen fördes till sjukhus.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS