Tre bilar i krock på E6 i höjd med Ljungskile

På torsdagskvällen kolliderade tre bilar på E6 i höjd med Ljungskile. Vägen stängdes av helt under tiden räddningsarbetet pågick. En person fördes till sjukhus med ambulanshelikopter, enligt SOS Alarm.

ANNONS
|

Det var klockan 21.09 som SOS larmades om flerbilskrocken.

– Det är tre bilar som har kolliderat. Det är nog stopp i södergående riktning i en timme till, säger Johan Ytterberg, vakthavande befäl på räddningstjänsten, vid 21.30-tiden.

Flera ambulanser, varav en ambulanshelikopter, var på plats under kvällen.

– Det är en person kvar i en av bilarna, så ambulanspersonal undersöker den nu, säger Johan Ytterberg.

En till sjukhus med helikopter

Även polis larmades till platsen.

– Enligt uppgifter från SOS Alarm ska en person vara skadad, säger Hans-Jörgen Ostler, presstalesperson vid polisen i region Väst.

Senare meddelade SOS Alarm att en person hade förts till sjukhus med ambulanshelikopter. Personen ska ha varit lindrigt skadad men fördes till sjukhus för kontroll, enligt polisen.

ANNONS

– Han var vid medvetande, men ska ha klagat på ont i nacken och ryggen, säger Caroline Karlsson, polisens presstalesperson.

Vid 22.40-tiden hade räddningstjänsten och ambulanserna lämnat platsen.

Polisen ska utreda vad som orsakade olyckan och har skrivit en anmälan om att man inte iakttagit avstånd till framförvarande fordon.

En av de inblandade förarna misstänks också ha varit påverkad av alkohol men enligt polisen var denne inte vållande till olyckan.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS