Trafikolycka på gamla E6 i Ljungskile

Två bilar krockade under torsdagen på gamla E6 vid Lyckornamotet. Enligt SOS alarm ska det ha varit en frontalkrock. Två personer har förts till sjukhus.

ANNONS
|

En mindre, lätt lastbil och en personbil krockade vid halv fyra på torsdagseftermiddagen på väg 167, även kallat gamla E6. Fyra ambulanser och en ambulanshelikopter larmades till platsen.

– Räddningstjänsten klipper upp taket på en av bilarna, det gör man för att få ut personer lättare ur fordonet, sa Sören Gustavsson vid SOS alarm.

Två personer ska ha varit inblandade i olyckan, enligt inringda larm från platsen. Två personer har förts till sjukhus, en i helikopter och en i ambulans enligt polisen.

– Det ska vara allvarligt, men personen ska vara talbar, sa Fredrik Svedemyr, polisens presstalesperson.

ANNONS

Skadeläget är stabilt

Under kvällen uppger Sahlgrenskas pressjour att man tagit emot den man i 40-årsåldern som fördes till sjukhus i ambulanshelikopter. Hans tillstånd var vid 19-tiden stabilt.

Även en kvinna ska ha förts till sjukhus och även där är skadeläget stabilt, uppger Johan Ernelin, tjänsteman i beredskap vid NU-sjukvården.

Vägen stängdes av helt i båda riktningar. Räddningstjänst och polis larmades också till platsen.

– Gamla E6 har inget mitträcke och det är en liten väg. Nu står alla ambulanser och räddningstjänst där så jag antar att det är stopp på vägen, sa Sören Gustavsson vid SOS alarm.

Orsakade långa köer

Olyckan orsakade ansträngda trafiksituationer och långa köer både på vägen i fråga och på egentliga E6. Polisen fick bland annat uppgifter om personer som körde om i motsatt körfält för att komma ut på E6.

– Det förleder ju risk att det sker ytterligare olyckor, sa Fredrik Svedemyr.

Polisen var kvar på platsen för att hantera den ansträngda trafiksituationen. Vid halv sju hade de lämnat.

– Jag kan konstatera att det var en hel del trafikfarliga situationer, men lyckligtvis har jag inga uppgifter om att det ska ha skett några andra olyckor, säger Fredrik Svedemyr.

Vägen är öppen igen, men köerna beräknas vara långa ett tag till.

ANNONS

– Det är fortsatt besvärligt, så det finns all anledning att vara tålmodig och försiktig, säger Fredrik Svedemyr.

ANNONS