Tjuvar dumpade hunden William utanför matbutik

När Johanna Lindahls bil blev stulen försvann även hunden William som låg i baksätet. Men det visade sig att tjuvarna lämnat hunden utanför en matbutik i Kållered – där han satt fastknuten i över två timmar.
– Det var helt overkligt, säger Johanna Lindahl.

ANNONS
|

Det var vid lunchtid under fredagen som Johanna Lindahl stannade till för ett snabbt ärende vid en butik i Kungsbacka. Hon lämnade bilen på tomgång utanför, men när hon kom tillbaka några minuter senare var bilen borta – med Jackrusselterriern William som låg i baksätet av bilen.

– Jag fick fullständig panik när jag insåg vad som hänt, först tänkte jag att det inte var sant. Tankarna började snurra direkt kring vad som skulle hända med min hund, säger Johanna Lindahl.

Hon kontaktade genast polisen som larmade ut den stulna bilen. Johanna Lindahl lånade sedan en bil och åkte själv runt och letade efter William. Hon kontaktade även veterinärkliniken där hon arbetar, då kollegorna är ute och kör mycket och de la även ut ett inlägg med en efterlysning på sociala medier. Inlägget fick snabbt över tusen delningar.

ANNONS

Satt fastbunden i ett skärp

Men det Johanna Lindahl inte kände till var att ungefär samtidigt hade Coop i Kållered lagt ut ett inlägg i sociala medier om att de hittat en ensam hund som suttit bunden med ett skärp utanför butiken i flera timmar.

– Det var kunder som uppmärksammade att hunden suttit där över i två timmar och att ingen hämtade den. Då är det vårat ansvar som människor att försöka lösa det. Man märker hur fort Facebook går i de lägena, hade vi inte lagt ut det vet man ju inte om den hittats i första taget, säger butikens färskvaruchef Peter Rosdahl.

Några ungdomar hade sedan köpt korv till hunden och gått en promenad med honom medan ägaren eftersöktes.

– Det var härliga ungdomar som rastade hunden medan vi väntade, som var jätteduktiga och omtänksamma, säger Peter Rosdahl.

"Var en mardröm"

Efter att någon sett båda inläggen i sociala medier så lades ett plus ett ihop och Johanna Lindahl kunde återförenas med William.

– Det stod säkert tio ungdomar med honom när jag kom dit. Det var ju helt fantastiskt, jag tackar dem från djupet av mitt hjärta, säger hon.

Polisens presstalesperson Peter Adlersson bekräftar att en anmälan kom in under fredagen om att en bil med en hund stulits.

ANNONS

– Man har sett två män i samband med att bilen försvann. Bilen är utlarmad, men har inte hittats, säger han.

Johanna Lindahl säger att hon kommer fortsätta leta efter bilen, men hon är mest glad över att William är tillbaka hemma.

– Det är en väldig lättnad att han är välbehållen. Det var ju en mardröm att man aldrig skulle hitta honom och att man aldrig skulle veta vad som hände. Det känns ju ändå väldigt skönt att de lämnade honom på en plats där folk kunde uppmärksamma honom, säger hon.

ANNONS