Det var mitt under politikerveckan i Almedalen som knivdådet skedde.
Det var mitt under politikerveckan i Almedalen som knivdådet skedde. Bild: Anders Ylander

Syftet bakom knivmordet – skada svenska staten

Knivmordet på Ing-Marie Wieselgren under Almedalsveckan i Visby rubriceras som terrorbrott, och enligt kammaråklagare Henrik Olin rör det sig om ett brott mot den svenska staten – och att det fanns andra tilltänkta mål.

ANNONS
|

I måndags fick knivmordet på SKR:s psykiatrisamordnare Ing-Marie Wieselgren i Visby brottsrubriceringen terrorbrott. I och med den nya brottsrubriceringen kommer nu utredningen lämnas över till Säkerhetspolisen.

Kammaråklagare Henrik Olin säger till Expressen att gärningsmannens agerande är ett brott mot den svenska staten, och att omrubriceringen inte kommer från gärningsmannens kopplingar till NMR.

– Det faktum att den tillkommande brottsmisstanken finns, handlar inte om brottet mot Ing-Marie Wieselgren, utan andra tilltänkta mål. De finns andra tilltänkta mål från gärningsmannens sida. Vem eller vilka kan jag inte gå in på, säger han till tidningen.

LÄS MER:Lars, 69, tacklade knivmannen: Jag är stolt

LÄS MER:Advokat: 32-åringen planerade attack flera dagar

LÄS MER:Ing-Marie Wieselgren knivdödades i Almedalen

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS