Svår trafikolycka – ambulanshelikopter larmad

En svår trafikolycka inträffade på väg 171 i närheten av Nordens ark i Sotenäs kommun under tisdagskvällen. Två personer har skadats och förts till sjukhus. Deras tillstånd betecknas inte som allvarligt. Polisen misstänker rattfylleri.

ANNONS
|

Larmet kom in klockan 21.52 på tisdagskvällen. Ett stort räddningspådrag drogs igång.

– Enligt inringaren är det en personbil som först ska ha kört in i en stillastående lastbil, sedan voltat och hamnat på taket, säger Lukas Hettman, teamledare vid SOS alarm.

– Tre ambulanser larmades till platsen och räddningstjänsten var på plats med två enheter. Även polisen har larmats, säger Lukas Hettman.

En ambulanshelikopter larmades ut men den kunde senare återvända utan patient.

Enligt Göran Carlbom, vakthavande befäl vid polisen i region väst, är de skadade två män i 60-årsåldern.

– De lyckades ta sig ut på egen hand och tycks ha klarat sig förvånansvärt bra. Enligt sjukhuset är deras skador inte allvarliga.

ANNONS

Polisen misstänker rattfylleri.

– En anmälan är upprättad och prov tas på föraren. Eventuellt kan det även bli frågan om vårdslöshet i trafik, säger Göran Carlbom.

Olyckan på väg 171 har inträffat i höjd med Rundsängen i närheten av Nordens ark.

Under räddningsarbetet var vägen helt avstängd.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS