Strömstad utsedd till Årets båtkommun

ANNONS
|

Organisationen har, för fjärde gången, kartlagt och jämfört förutsättningarna för båtliv i svenska kommuner.

Undersökningen som utförs av K2analys, har sökt svar på frågorna hur lätt det är för invånarna att ägna sig åt båtliv, vilka kostnader det medför och hur väl kommunerna sörjt för att minimera negativa effekter för miljön.

- Strömstads kommun visar ett stort engagemang och en vilja att hela tiden förbättra förutsättningarna för kommunens invånare att ha egen båt, sa Mats Eriksson, vd för Sweboat, efter tillkännagivandet på torsdagen.

ANNONS

Strömstads kommun har varje år placerat sig i toppskiktet av den kommunranking som görs i anslutning till Sweboats undersökning. Nu klättrade kommunen från en fjärdeplats till förstaplatsen.

I motiveringen hette det bland annat att kommunen löpande har investerat i underhåll och uppgradering av sina brygganläggningar med sammanlagt 1 700 båtplatser och att miljösatsningarna omfattat spolplattor för båtbottentvätt, pumpanläggningar för mottagning av toalettavfall och miljöstationer.

På Topp-50-listan över kommunrankingen fanns också, bland annat, Sotenäs som klättrat från elfte till femte plats och Stenungsund som avancerat från 27:e till 15:e.

Göteborg gick från 37:e till 23:e plats bland landets kommuner.

ANNONS