Bilden är en arkivbild.
Bilden är en arkivbild. Bild: Johan Nilsson/TT

Störningar i tågtrafiken efter brand

Det är störningar i tågtrafiken genom Alingsås efter ett tidigare stopp. Det var en brand i spårområdet som orsakade stoppet och flera tåg mellan Göteborg och Stockholm har drabbats av förseningar.

ANNONS
|

Vid 19.30 meddelade Trafikverket att det är helt stopp i tågtrafiken genom Alingsås efter att kabel börjat brinna tre meter från spåret.

– Den här branden uppskattas till en rejäl svetslåga i kabeln, säger Magnus Löfgren vid Trafikverkets pressjour.

Man jobbade med att hantera problemet och all tågtrafik till och från Alingsås stoppades.

– Man kan inte passera där av säkerhetsskäl, säger Magnus Löfgren.

Tåg skulle evakueras

Vid klockan 20.20 meddelade Räddningstjänsten att ett tåg som står still en bit bort från där det har brunnit i Alingsås ska evakueras.

– De måste evakuera ett tåg för att man brutit strömmen och ett tåg blivit stående, så man åker dit för att hjälpa till att evakuera folk och klippa upp staketet längs med spåret, säger Fredrik Johansson vid räddningstjänsten Storgöteborg.

ANNONS

Men visade sig senare att tåget aldrig behövde evakueras.

– Räddningstjänsten kom dit men då öppnade spåret upp och då gick det att köra mot Göteborg, säger Marita Vedin vid Trafikverkets pressjour.

Kraftiga förseningar

Strax efter 21.30 har hade ett spår öppnat mellan Alingsås och Vårgårda. I riktning mot Göteborg ska det vara helt öppet. Men det är fortfarande begränsad framkomlighet och kraftiga förseningar.

– Det är förseningar, vi har ett tåg som avgick från Göteborg 18.45 och det har precis kunnat lämna Alingsås. Det skulle ha gått 19.24 men gick 21.40, säger Marita Vedin.

Prognosen är satt till 22.15, då ska allt vara öppet igen. Men följdförseningar kommer förekomma under kvällen.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS