Stor polisinsats i Vargön – en gripen

En stor polisinsats ägde rum i Vargön på söndagen, flera polisbilar och piketbussar sågs på platsen enligt ett ögonvittne. En man är anhållen misstänkt för flera brott.

ANNONS
|

Flera poliser och ambulanser har under söndagskvällen varit delaktiga i en insats på en adress i centrala Vargön. Initialt var en väg avspärrad förbi platsen men öppnade upp vid 22-tiden igen.

Inledningsvis var polisen förtegen om händelsen, men bekräftade att man gripit en person som senare anhölls.

– Vi har flera patruller i området men det är i övrigt lugnt på platsen. En person är gripen, säger Per Sillén, jourhavande förundersökningsledare, vid tillfället.

Teknisk undersökning

Vid midnatt meddelar polisens presstalesman Hans-Jörgen Ostler att insatsen varit omfattande.

– Det har varit en större polisinsats. Vi fick till oss att en man i 50-årsåldern bedrivit olaga frihetsberövande och misshandel. Sen när polisen kom dit blev det även våld mot tjänsteman. Mer än så vill vi inte gå ut med i nuläget, säger Hans-Jörgen Ostler och fortsätter:

ANNONS

– Vi vet vem som blivit olaga frihetsberövad, men den informationen behåller vi för oss själva. Det är inget vi kan dela i nuläget.

Mannen i 50-årsåldern är misstänkt för våld mot tjänsteman, olaga frihetsberövande och misshandel.

Enligt uppgifter till TTELA har flera enheter cirkulerat i området, men den mest akuta insatsen på platsen i är över. Något som bekräftas av Ostler.

– Insatsen är avslutad och platsen är avspärrad för teknisk undersökning, säger han.

Krossade fönsterrutor

På platsen där insatsen ägt rum är avspärrningsband uppsatta, rutorna är krossade och inomhus ligger välta möbler, berättar TTELA:s fotograf på platsen.

En källa till tidningen har berättat om smällar i området i samband med insatsen och det spekuleras om att det avfyrats skott. Detta är inget som polisen kan bekräfta.

– Det är inget jag kan bekräfta i nuläget, säger Hans-Jörgen Ostler.

Texten uppdateras.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS