Stor polisinsats i Uddevalla

Sent på fredagskvällen bröt ett större bråk ut mellan två grupperingar i Uddevalla. Tre personer har förts till sjukhus med ambulans. Polisen utreder grovt vapenbrott, grov misshandel och grovt olaga hot.

ANNONS
|

Det var strax före midnatt som polisen larmades ut till platsen.

– Det verkar ha varit ett bråk mellan två grupperingar. Tre personer har förts till sjukhus vad jag vet, men det ska vara lindrigare skador, säger Johan Ljung, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

I nuläget ska det inte finnas tecken på att de inblandade grupperingarna har nätverkskopplingar.

Under natten var det oklart vad som hade hänt på plats och vad som hade föranlett bråket. Polisen höll flera förhör på plats.

– Vi har inlett en förundersökning om grov misshandel och grovt olaga hot i nuläget, och så får vi se om det tillkommer något mer, säger Per Sillén, jourhavande förundersökningsledare i Fyrbodal, under natten.

ANNONS

Rykten om skottlossning

På lördagsmorgonen meddelade polisen att någon på plats ska ha sett ett vapen, men det är inget polisen påträffade på platsen. Man hittade dock flera krossade flaskor.

– När vi får larmet har vi uppgifter om att det varit skottlossning och smällar, och att det är skottskadade personer på platsen. Men när vi kommer fram finns det inga tecken på det. Vi hörde även med sjukvården om de fått in någon med skottskador eller liknande men uppgifterna har inte bekräftats, säger polisens presstalesperson Hans-Jörgen Ostler.

På lördagen arbetade polisen vidare med att höra målsägande och vittnen.

– Ingen är gripen nu och det är lite oklart hur många som var inblandade, säger Hans-Jörgen Ostler.

Vid lunchtid på lördagen meddelade polisen att det fortsatt inte fanns någon gripen i ärendet. Man utreder händelsen som grovt vapenbrott, utöver de tidigare meddelade brottsrubriceringarna.

ANNONS