Stor brand i Vänersborg

Natten till söndag blev räddningstjänsten larmade till en brand i en byggnad på Onsjö i Vänersborg.

ANNONS
LocationOnsjö||

Klockan 23.48 på lördagskvällen kom ett larm till SOS om en brand i en byggnad på Onsjö i Vänersborg.

– Vittnen larmade och när vi kom till platsen brann det för fullt och det var kraftig rökutveckling, säger Peter Gustafsson, inre befäl på Norra Älvsborgs Räddningstjänstförbund.

16 brandmän från styrkor i Vänersborg, Trollhättan och Sjuntorp var på plats för att släcka branden. Styrkan från Vargön fick åka och täcka upp i Trollhättan.

– Även ambulans och polis var på plats, säger Gustafsson.

Vissa delar av byggnaden blev totalförstörd och flera företag ska ha drabbats.

– Branden är under kontroll nu, men vi kommer att vara kvar under natten, sa Peter Gustafsson under lördagsnatten.

ANNONS

Vid 2-tiden var även polis kvar på platsen.

– Vi har ingen aning om brandorsaken än, vi får avvakta den tekniska undersökningen som troligtvis kommer att göras på måndag. En patrull är kvar för att spärra av och lugna folk som kommit dit och är oroliga, säger Jonny Andersson, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Östra Fyrbodal.

Misstänkt mordbrand

Vid 06-tiden på söndagsmorgonen hade polisen inte mycket nytt att berätta, men en anmälan om mordbrand har upprättats och förundersökning är inledd. Men i skrivande stund finns ingen misstänkt eller gripen.

Enligt Jonni Andersson var det i ett bageri som branden startade.

– Men ingen ska ha varit där inne och jobbat.

Vad gör ni mer i ärendet idag?

– Det ska jag inte uttala mig om.

Räddningstjänsten kommer att vara kvar på platsen till lunchtid på söndagen. Vid 6.30-tiden var branden inte släckt, men det brann mer kontrollerat och man har en styrka kvar på platsen.

Det finns i skrivande stund inga uppgifter om personskador.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS