Regeringen har valt att förlänga pausen för tågprojektet mellan Göteborg och Borås. Arkivbild.
Regeringen har valt att förlänga pausen för tågprojektet mellan Göteborg och Borås. Arkivbild. Bild: FREDRIK SANDBERG / TT

Stoppet för tågprojektet Göteborg-Borås förlängs

Pausen för tågprojektet Göteborg-Borås förlängs med ytterligare en månad, enligt ett pressmeddelande från regeringen.

ANNONS
|

Det var i december förra året som regeringen beslutade att pausa projektet med höghastighetståg mellan pendlingssträckan Göteborg-Borås.

Då hade frågan om en höghastighetsstambana mellan Göteborg och Borås utretts i totalt åtta år.

Samtidigt skulle en ny lösning utredas, och Trafikverket har haft i uppdrag att föreslå mer kostnadseffektiva åtgärder för att utöka kapaciteten i järnvägssystemet i Skåne och i stråket Göteborg–Borås.

– Beskedet är att den här sträckan ska byggas, men vi ger ett nytt uppdrag och pausar nuvarande planering, sade infrastruktur- och bostadsminister Andreas Carlson (KD) i december.

Pausen skulle gälla fram till den 30 september, men nu meddelar regeringen att pausen förlängs med ytterligare en månad.

ANNONS

Återkommer ”i närtid”

Regeringen ska återkomma ”i närtid” med besked om åtgärder i det här järnvägssystemet.

Järnvägen mellan Göteborg och Borås har diskuterats i många år, kommunerna har länge tryckt på staten för att få till bättre tågförbindelser. Tanken har varit att bygget av höghastighetsjärnvägen på sträckan skulle påbörjas någon gång under åren 2025-2027.

LÄS MER:Nu kan tåg mellan Borås och Göteborg bli verklighet

LÄS MER:Kritik mot högersidans besked om höghastighetstågen

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS