Stökigt på Kronogården – stor polisinsats vid torget

Det är återigen stökigt på Kronogården i Trollhättan – där gäng med ungdomar kastade bangers och sköt raketer. En polis har skadats i huvudet efter att ha attackerats med en flaska.

ANNONS
|

Torsdagen blev ännu en orolig kväll i stadsdelen Kronogården i Trollhättan. Vid 19-tiden sköts det, enligt polisen, både raketer och kastades bangers i området.

– Jag kan bekräfta att det är stökigt där nu, vi har en relativt stor resurs på plats för att bland annat försöka dämpa de heta känslorna, säger Göran Carlbom, vakthavande befäl vid polisen.

Under insatsen attackerades polisen med en flaska, och en polis fick lindriga skador i huvudet. Det brottet är dock ingen gripen för.

Fyra personer omhändertagna

Under kvällen var också Joakim Lamotte, som använder Facebook som sin journalistiska bas, på plats för att livesända från torget. Att döma av sändningarna väckte det starka känslor bland de samlade ungdomarna. Stämningen var hätsk och Lamotte blev, enligt sin Facebook-sida, bestulen på sin kamera på platsen.

ANNONS

GP söker Joakim Lamotte.

Vid strax innan 22 på kvällen hade sju personer omhändertagits på platsen.

"Har återigen varit lite fyrverkerier som avfyrats i området. Inga kända personskador eller materiella skador. Polisiär resurs kvar på platsen tills det har lugnat sig" skriver polisen.

LÄS MER: Stenkastning mot polisen i Trollhättan

Några uppgifter om ålder på de omhändertagna personerna finns inte i skrivande stund.

Vid 23-tiden var det lugnt i området, även om flera personer fortfarande "rörde" sig i stadsdelen och polisen fortsatt var kvar på platsen.

Polisen kommer upprätta två anmälningar efter kvällens händelser – en angående våld mot tjänsteman, för den kastade flaskan mot polisen och en gällande stöld av en kamera.

Under de senaste dagarna har GP vid flera tillfället berättat om främst ungdomar som kastat sten mot polisen, skjutit raketer och kastat så kallade bangers i området.

Kan ni inte göra mer mot de personer som står för stöket?

– Det kan uppfattas som att vi är defensiva, men vår bedömning är att det här inte går att lösa på annat sätt. Vi ingriper naturligtvis vid grövre brott, men det är svårt att göra ingripanden mot raketer som skjuts på en plats längre bort. Det blir en katt och råtta-lek. Det är också alltid en balansgång för oss – vi ska alltid verka i det här området, och då måste vi göra rätt slags ingripanden mot rätt personer, säger Göran Carlbom.

ANNONS

"Har sett det många gånger"

En person på platsen, som själv är boende på Kronogården, tycker att beteendet som visades upp på torget är förkastligt. Personen önskade att få vara anonym.

– Det är en vanlig dag på Kronogården, det finns inte så mycket annat att säga. Jag är van det och har sett det många gånger. Kronogården är ett fint område egentligen men de här individerna förstör för alla. Det påverkar även oss som sköter oss, vi blir bemötta på ett annat sätt eftersom Kronogården har det ryktet det har, säger han.

LÄS MER: Polisbil sönderslagen av gäng i Trollhättan

ANNONS