En polisbil i Kronogården fick under måndagskvällen plåtskador och punktering efter att stenar kastats mot den.
En polisbil i Kronogården fick under måndagskvällen plåtskador och punktering efter att stenar kastats mot den. Bild: Gabriel Andersson

Stenkastning mot polisen i Trollhättan

Nya oroligheter blossade under måndagskvällen upp i Kronogården i Trollhättan. En polisbil fick plåtskador och punktering efter att flera personer kastat sten mot polisen. Inga personskador har rapporterats.

ANNONS
|

Vid niotiden på måndagskvällen fick en polisbil i Trollhättan plåtskador och punktering då flera personer kastat sten mot polisen.

– Det var ett gäng som började kasta sten när de fick syn på en polisbil vilket resulterade i en hel del plåtskador samt punktering. Bilen har nu fått bärgas från platsen, säger polisens presstalesperson i region Väst, Peter Adlersson.

Polisen är därför på plats med flera patruller i Kronogården i Trollhättan. Även hundpatruller ska under delar av kvällen ha varit utkommenderade.

– Det bildats folksamlingar på olika ställen och kastats en del så kallade bangers och raketer. Än så länge är det under kontroll, men vi får se var det tar vägen. Vi håller på att manna upp, säger Peter Adlersson vid klockan 21.15.

ANNONS

Oroligt under kvällen

Redan tidigare på måndagskvällen fick polisen in samtal om att det sköts raketer på Kronogården i Trollhättan, rapporterar TTELA. Raketerna ska dock inte ha siktats mot personer.

Enligt polisen är de inblandade personer som polisen känner igen, men det har inte funnits behov att omhänderta någon och ingen är heller gripen.

Det finns inga uppgifter om personskador.

Oroligheterna ska även påverka kollektivtrafiken. Busslinje 24 som bland annat kör genom Kronogården är inställd på sträckan Förrådsgatan-Granngården på grund av "ordningsstörande händelse" enligt Västtrafik.

Vid 22.15-tiden ska det ha lugnat ner sig i området.

– Vi är fortfarande på plats med några patruller, men ska förhoppningsvis börja avveckla om en stund, säger Göran Carlbom, vakthavande befäl vid polisen region väst vid midnatt.

"De kommer och trakasserar folk"

Det är andra dagen i rad som det är oroligt i Kronogården.

Under söndagskvällen pågick en polisinsats i flera timmar så flera bilar brann och grupper med ungdomar kastade smällare och sköt raketer mot polisen. Fem personer omhändertogs av polis för ordningsstörande efter de upploppsliknande händelserna.

LÄS MER: "Polisbil sönderslagen av gäng i Trollhättan"

I TTELA intervjuades anonyma ungdomar under måndagen om söndagens händelser. I artikeln hävdar ungdomarna att anledningen till oroligheterna är ordningsmaktens agerande och att de blir trakasserade av polisen.

ANNONS

– Det börjar aldrig med att ungdomar attackerar polisen. De kommer och trakasserar folk, det går inte att prata med dem. Det här är det enda sättet, säger en av ungdomarna till tidningen.

ANNONS