Arkivbilder.
Arkivbilder. Bild: TT

Stal pengar av 91-åring – fyra gripna

Personerna sa att de ville hjälpa till med elementen. I stället stal de pengar från 91-åringens bostad. Polisen misstänker att fler kan ha drabbats – eftersom en stor summa pengar hittades i samband med gripandet.
– Vi misstänker att det är fler brott som begåtts, säger Stefan Lång hos Uddevallapolisen.

ANNONS
|

Under torsdagseftermiddagen knackade några personer på hemma hos en 91-årig man i Uddevalla. Personerna sa att de skulle göra mätningar på elementen. Men det hela var en bluff. Personerna stal istället tusentals kronor från mannen.

– De var den här klassiska förevändningen att de ska kontrollera något i bostaden. Då upptäcker mannen direkt att det fattas kontanter, säger Stefan Lång, jourhavande förundersökningsledare hos Uddevallapolisen.

Tre personer anhållna

Direkt efter att personerna lämnat bostaden märkte 91-åringen att det saknades pengar.

– Han är då väldigt rådig, går ut på balkongen och vrålar när han ser det här paret nedanför på gatan. Han skriker att de ska komma tillbaka. Det här hör en värd som springer mot parets bil. Vi får då ett registreringsnummer, säger Stefan Lång.

ANNONS

Strax därefter hittar polisen bilen i Stenungsundstrakten. Fyra personer greps. En kvinna i 40-årsåldern, två män i 25-årsåldern och en minderårig.

Tre av dem sitter kvar anhållna under fredagen. En av dem släpptes på grund av sin låga ålder.

– Det efter beslut från åklagaren. Sedan ska vi försöka binda ihop det här. Vi misstänker att det är fler brott som begåtts för det fanns gott om pengar hos de gripna. Så de kan ha lurat fler vi inte fått in någon anmälan om, säger Stefan Lång.

Har detta pågått under en längre tid?

– Det har det nog gjort i området. Det här fallet kan mycket väl svälla, vi får se vad vi får fram. Men det handlar om äldre människor som blivit frånstulna kontanter och smycken, säger Stefan Lång.

ANNONS