Smash and grab ledde till stor polisjakt

Under natten mot måndagen gjordes en smash and grab-kupp mot Elgiganten i Borås. Polisen lyckades lokalisera flyktbilen och inledde sedan en jakt efter de sju gärningsmännen som flydde till skogs.

ANNONS
|

Vid 03:42 kom larmet om en smash and grab-kupp vid elektronikkedjan på Torggatan i centrala Borås.

– Vi lyckades lokalisera flyktbilen och sedan inleddes ett förföljande, berättar Morten Gunneng, vakthavande befäl på polisen Storgöteborg.

Biljakten slutade i terrängen utanför Bollebygd där sju gärningsmän flydde till skogs. Polisen har hittills lyckats gripa en person men de sex andra söks fortfarande i området.

– Vi har fortfarande en pågående insats och försöker att ringa in dem. Vi ska försöka gripa så många vi kan. Helst alla sju. Flyktbilen med elektronikvarorna är säkrad. Hela bilen är full av kartonger, säger Gunneng.

Det är fortfarande oklart exakt vad som stulits och nu väntar en teknisk undersökning av bilen och brottsplatsen. Händelsen är rubricerad som grov stöld.

ANNONS

Efter klockan 09 hade ytterligare två personer gripits i sökområdet.

Vid 11 meddelade polisen att insatsen hade avslutats i sökområdet men att spanings- och utredningsarbetet kommer att fortsätta.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS