Skolbuss i olycka: ”Ligger på sidan”

En skolbuss med omkring 30 mellanstadieelever har kört av vägen och hamnat på sidan i diket. Olyckan har skett mellan Hyltebruk och Landeryd, fem mil öster om Falkenberg.

ANNONS
|

Räddningstjänsten larmades om en trafikolycka med en buss strax före klockan 10 på torsdagsförmiddagen. Olyckan skedde strax utanför Landeryd, fem mil öster om Falkenberg.

– Det är en skolbuss som kört av vägen och ligger på sidan, säger Peter Karlborg, inre befäl på räddningstjänsten.

Mellan 25 och 30 skolelever befann sig på bussen vid olyckstillfället.

– Alla ska ha kunnat ta sig ut ur bussen, även chauffören, säger Karlborg.

”Bilbältet har nog räddat många”

Ambulans kallades till platsen, men enligt polisens presstalesperson Christer Fuxborg ska ingen ha skadats allvarligt i samband med olyckan. Ett barn skall dock förts till vårdcentral med misstänkt hjärnskakning.

– Men man är ledsen och chockad.

ANNONS

Stefan Rane, inre befäl på räddningstjänsten i Halland vill trycka på hur viktigt det är att man använder bilbälte även när man åker buss.

– Bilbältet har nog räddat många i det här läget. Alla hade bälte på sig, hade någon inte haft det hade de varit skadade även om bussen bara landade på sidan, säger Stefan Rane.

Väjt för en älg

Runt halv 11 hade polisen precis kommit fram till platsen och det finns i nuläget ingen misstanke om brott i samband med olyckan.

– I och med att det här är yrkesmässig trafik så kommer det säkerligen att utredas, men vad det blir för brottsrubricering, om det blir vårdslöshet i trafik eller vad det blir, det har jag inga uppgifter om, säger Christer Fuxborg, polisens presstalesperson i region Väst.

Enligt uppgifter till räddningstjänsten ska busschauffören ha väjt för en älg.

Skolbarnen, som varit på slöjdlektion i Hyltebruk och var på väg tillbaka till skolan i Landeryd, har blivit upphämtade av en ny buss. Samtliga vårdnadshavare har kontaktats.

Vid 12.00 meddelar räddningstjänsten att de har lämnat platsen och att vägen åter igen är öppen, det kan dock fortsatt vara begränsad framkomlighet tills bussen har bärgats.

ANNONS